La consellera de Cultura creu que també hi ha “massa castellà” al Parlament

Vilallonga ha assegurat que les llengües pròpies de Catalunya són "el català, l'aranès occità i la llengua de signes catalana"
Mariàngela Vilallonga

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, creu que també hi ha "massa castellà" al Parlament de Catalnya perquè "la llengua pròpia de Catalunya és el català". Una setmana després de les polèmiques declaracions on afirmava que de vegades sentia massa castellà a TV3, Vilallonga ha assegurat, davant una pregunta de la diputada de Ciutadans, Sonia Sierra, que les llengües pròpies de Catalunya són "el català, l'aranès occità i la llengua de signes catalana".

La titular de Cultura de l'executiu de Quim Torra, a més, ha assenyalat que aquest concepte de llengua pròpia apareix a l'Estatut "votat per la cambra catalana" i que prové d'un concepte de "sociolingüística, que indica que la llengua pròpia és la desenvolupada en un territori, i a Catalunya la que s'ha desenvolupat és el català".

Sonia Sierra ha carregat contra Vilallonga per la seva afirmació on deia que havia donat un "toc d'atenció" a TV3 per sentir-hi "massa castellà". La diputada taronja ha defensat que aquesta llengua, el castellà, és "la llengua materna per la majoria dels catalans". Finalment, i davant la pregunta de Sierra sobre si al Parlament hi ha massa castellà, Vilallonga ha respost que “i tant” que n’hi troba massa.

Durant la seva intervenció, la consellera de Cultura ha fet una defensa aferrissada de la llei que regula la Corporació de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, i ha emfatitzat que el servei públic d’aquesta consisteix en difondre i promoure la llengua catalana i oferir entreteniment de qualitat.
 

 

 

 

(Visited 114 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari