Per què un grup de mossos va viatjar a Xile?

Miquel Buch, conseller d'Interior
Miquel Buch, conseller d'Interior

Un grup de cinc agents dels Mossos d'Esquadra van viatjar a Xile el passat mes de febrer per impartir classes al cos de vigilants i inspectors de la Comunidad Las Condes de Santiago de Xile.

Aquest curs de formació bàsic de seguretat es va iniciar el 12 de febrer i va concloure el 28 de febrer, just uns dies abans que la pandèmia de la Covid-19 provoqués el tancament de les fronteres.

Segons el conseller d'Interior, Miquel Buch, "aquesta formació no va suposar cap cost" a la Generalitat, donat que les despeses les van assumir els organitzadors.

Segons ha explicat Buch en una altra resposta parlamentària, en aquest cas al diputat Carles Riera (CUP), l'Escola de Policia de Catalunya va rebre una petició de Las Condes per impartir un "curs bàsic de formació". Las Condes no té un cos de policia, sinó que disposa d'un cos de "seguretat d'inspectors municipals".

Així mateix, Buch nega que aquests policies catalans formessin el cos d'antidisturbis d'aquesta municipalitat, com li havia plantejat la diputada de Catalunya En Comú-Podem Susana Segovia.

El conseller Buch especifica que aquest viatge va ser autoritzat tant pel responsable de l'Escola de Policia com pel cap dels Mossos. I, a més, en va ser informat el Ministeri de l'Interior espanyol, el qual en va informar l'ambaixada espanyola a Xile.

El grup d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra ha rebut freqüentment crítiques per la seva duresa. De fet, fa només uns dies va ser condemnat un dels seus caps. Sobretot la CUP i Catalunya En Comú-Podem han posat a debat de forma habitual els "excessos" d'aquests policies.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides