Quin càrrec de JxCat es fa ressò sovint del parer del Front Nacional de Catalunya?

Un dels tuits d'Orriols que ha difós Pinart
Un dels tuits d'Orriols que ha difós Pinart

El Front Nacional de Catalunya és una formació ultranacionalista que té una representant a Ripoll, Sílvia Orriols, i una bona relació -si més no, aquesta regidora- amb Santiago Espot, un independentista de la mateixa corda que va anunciar que es presentarà a les futures eleccions al Parlament amb Força Catalunya.

La formació d'Orriols, rebutjada pels grans partits de l'independentisme català, en particular per la CUP, perquè la consideren xenòfoba, obté ressò d'un dels càrrecs de JxCat més controvertits de l'àmbit municipal, en canvi.

El primer tinent d'alcalde del Port de la Selva, Roger Pinart, un independentista de la línia dura conegut per dedicar insults als rivals polítics des de Twitter durant els darrers anys -i recentment acusat també de xenòfob per la diputada cupaire Natàlia Sànchez-, ha repiulat diversos missatges de Twitter d'Orriols darrerament. A partir dels altres retuits de Pinart, s'interpreta que està d'acord amb el parer de la regidora ultranacionalista, una expressió de sintonia gens comú entre representants de l'espai polític successor de Convergència.

"Ens han acovardit a decrets i canonades. De genolls i amb la butxaca badada per si cau re, els nostres polítics clamen diàleg. Com si amb qui fa segles que et nega i et mata hi hagués res a dialogar… #TiremPelDret #SalvemCatalunya", va dir Orriols en un d'aquests missatges, el 21 de juny.

"Doncs jo en tinc 35, també sóc «servidora pública» i el que m'escandalitza és que es permeti l'entrada il·legal d'immigrants. Però que a més a més agressors sexuals i lladres violents siguin protegits per raó d'origen o color de pell… això ja és per llogar-hi cadira…", va comentar tres dies després Orriols a Pinart, que va repiular el missatge.

"La CUP va desaparèixer fa temps (i no «en combat» precisament). I Esquerra és molt més de fer tripartits signats amb calç viva que no pas d'unir esforços amb la resta de catalans. La poltrona no hi entén de dignitats. Qui ho havia de dir… 1000 anys i Ponç Pilat encara té «fans»", és el darrer d'aquests missatges difosos per Pinart.

"Uns amb el decret de nova planta i uns altres amb la xaria. Vénen a conquerir hectàrees com si aquesta terra fos verge; obviant que nosaltres fa mil anys que hi parim i ens hi enterrem. Catalunya no és cap terra de pas, és la terra dels catalans", ha proclamat també Orriols amb ressò des del compte de Twitter de Pinart.

El primer tinent d'alcalde del Port de la Selva, a qui Twitter ha suspès el compte per l'ús que en fa, ha efectuat aquests retuits des d'un perfil creat aquest mes de maig, amb el qual suma 440 seguidors.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides