El PSC suspèn de militància Ballesteros i Floria mentre duri el judici del cas Inipro

Els socialistes apliquen els estatuts i el codi ètic del partit als dos regidors de Tarragona
Josep Fèlix Ballesteros
Josep Fèlix Ballesteros

El PSC ha suspès de militància l'exalcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i la regidora del municipi, Begoña Floria, de manera temporal complint el que estableix els estatuts i codi ètic del partit, segons avança el Diari de Tarragona.

La suspensió serà, d'entrada, fins que acabi el judici pel cas Inipro, en el qual s'investiga el presumpte desviament de fons dels serveis socials de l'ajuntament de Tarragona a favor del partit socialista. Es dona la circumstància que els dos polítics, actualment regidors a l'oposició, ja havien presentat la baixa voluntària quan es va conèixer que el cas Inipro anava a judici.

El codi ètic del PSC contempla que "se suspendrà cautelarment de manera automàtica aquells afiliats sotmesos a un procés penal respecte als que s'hagi dictat acte d'obertura de judici oral per delicte relacionat amb la corrupció o delictes dolosos greus". El mateix codi ètic concreta que si finalment es dicta condemna ferma per algun d'aquests delictes, el militant serà expulsat del partit definitivament.

En aquest context, l'alcalde de Tarragona, el republicà Pau Ricomà, ha assegurat en declaracions a Tarragona Ràdio que li "costa molt entendre" que Ballesteros i Floria continuïn exercint de regidors a l'ajuntament després que l'Audiència de Tarragona hagi confirmat que s'hauran d'asseure en el banc dels acusats pel cas Inipro.

Ricoma ha afegit que no s'imagina continuant en el càrrec si es trobés en una situació com la dels regidors socialistes. Per l'alcalde d'ERC, "la decisió és d'ells i del seu partit, però jo no em veig, ni veig a ningú del meu partit en una situació d'aquest tipus". L'actual alcalde ha afirmat que el fet que un exalcalde sigui jutjat perjudica la imatge de la ciutat de Tarragona.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari