Sanitat corregeix i rebaixa el total de coronavirus en prop de 2000 morts

Segons el doctor Simón, s'han eliminat duplicats i casos no confirmats, "passa en totes les epidèmies"
Fernando Simón
Fernando Simón

El nombre total de morts amb Covid-19 a Espanya és de 26.834, segons la xifra que ha donat aquest dilluns el Ministeri de Sanitat. Són gairebé 2.000 menys que aquest diumenge, una rectificació a la baixa que s'explica perquè han deixat d'aparèixer a la llista 1.126 morts a Catalunya, 291 a Madrid, 152 a Castella-la Manxa, 62 al País Valencià i 48 a Castella i Lleó. En total, 1.918 víctimes desaparegudes de la llista.

Sanitat ha sumat al recompte 50 víctimes "amb data de defunció en els últims set dies". D'aquestes, tres han estat a Catalunya, sis al País Valencià i set a les Balears.

El Ministeri de Sanitat al·lega, en el comunicat de les dades, que s'està fent una "validació individualitzada dels casos" i això pot causar "discrepàncies" en el recompte.

En la compareixença informativa diària, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha admès que les dades han variat "perquè hem estat validant les sèries, eliminant duplicats i casos sospitosos no confirmats". "Passa en totes les epidèmies. Quan es té més temps, s'ha de verificar la informació que s'ha anat introduint en les bases de dades. En alguns casos, s'incrementa; en d'altres, disminueix. En aquest cas, sembla que s'han reduït", ha confirmat.

Simón ha destacat que una cosa són els casos notificats i l'altra, la data real de les defuncions. D'aquesta manera, ha argumentat, és possible que avui es parli de 50 defuncions l'última setmana, quan se'n van notificar 70 només aquest diumenge.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides