“Cataluña es mejor con vosotros”

Hay lugares únicos, que despiertan los cinco sentidos. Lugares en los que volvemos a soñar o empezamos una amistad de verdad. Bosques donde descubrir que la felicidad es estar unidos. Playas que se rinden ante un primer beso y montañas en las que rendirse no está permitido. Cada paisaje es tan diferente como las personas que los visitan. Personas que nos cuentan sus historias y sus ilusiones, que se abrazan y sonrien porque saben que cada día sale el sol. Esos lugares os extrañan. Por eso, cuando todo esto pase, estarán donde siempre. Esperando que volváis porque ¡Cataluña, es mejor con vosotros!”.

Així, Cataluña, amb ñ de ñordo, obre els seus braços als turistes espanyols. El vídeo de la campanya de l’Agència Catalana de Turisme que vol atreure visitants espanyols aquest estiu sembla elaborat per un publicista federalista. Dura 57 segons i el seu redactat desconcerta una mica. Parla d’unes persones que ens visiten i que ‘somriuen perquè saben que cada dia surt el sol”. Els espanyols deuen ser de somriure fàcil. I això que Catalunya tingui llocs que “extrañan” als que no els visiten sona a catalanada de les bones. Però per bona la intenció de presentar Catalunya a Espanya com una comunitat de gent simpàtica que no només agraeix que la visitin ciutadans de l’Estat sinó que desitja que tornin perquè pressuposa que ja havien vingut altres cops.

En aquesta ‘Catalunya experience’ que ens proposa el departament d’Empresa i Coneixement que dirigeix Àngels Chacón (PDeCAT), no hi ha estelades ni llaços grocs penjats als monuments històrics i balcons i l’única senyera que hi apareix ho fa un milisegon amagada rere un globus aerostàtic.

A twitter només han penjat la versió del vídeo en català, que ja se sap com les gasta la gent que passeja per aquesta xarxa social. Aquest diumenge tenia 4.400 visites, 178 m’agrada i 92 retuits. Comentaris n’hi havia pocs i no precisament afalagadors amb la filosofia de la promoció turística. A facebook els 'm’agrada' superen el miler, els usuaris han compartit el post més de cinc-cents cops i el centenar de comentaris són tots elogiosos. Algú ha eliminat els exabruptes?

Enfi, que felicitats Chacón per la iniciativa i benvinguda al món del bon rotllo amb els espanyols. Que duri! Ara toca que el govern espanyol faci un vídeo per promoure el turisme dels catalans a Madrid, Sevilla o Bilbao.

I ‘pelillos a la mar’.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides