Cinc sindicats reclamen la dimissió de Bargalló

Denuncien que el conseller d’Educació deriva totes les responsabilitats de la reobertura de les escoles al personal escolar
Josep Bargalló, consejero de Educación
Josep Bargalló, consejero de Educación

Els sindicats USTEC-STEs, Intersindical CSC, ASPEPC·SPS, UGT i CGT han demanat la dimissió del conseller d’Educació, Josep Bargalló, ja que consideren que “ deriva totes les responsabilitats” de la reobertura dels centres educatius a partir de la fase 2 del desconfinament al personal escolar. A més, denuncien que el titular d’Educació “ni escolta els treballadors i els seus representants ni els seus propis serveis de prevenció”.

En un comunicat conjunt, aquests sindicats defensen que “no poden permetre que la pressa i algunes pressions malbaratin tot el que hem fet fins ara” i titllen “d’irresponsable” la tornada a les escoles de part d’alumnat en les condicions establertes. En aquest sentit, subratllen que el pla presentat no concreta suficientment com haurà de desenvolupar-se la tornada a les escoles i amb quins recursos “deixant a l’arbitri de les direccions l’última concreció atenent a l’autonomia de centres”.

Així mateix, els sindicats que signen el comunicat es qüestionen “com es garantirà la protecció sanitària d’infants i professionals sense comptar amb mascaretes FFP2, sense un condicionament dels espais mínims, sense un augment de professorat quan caldrà seguir atenent telemàticament una part de l’alumnat i al mateix temps fer atenció presencial?”.

Els sindicats recorden que preveient sobrecàrregues de feina ja van advertir a Bargalló de la necessitat de “garantir nomenaments extraordinaris” i lamenten que la seva “incapacitat de negociació deixi en vulnerabilitat no solament els treballadors i treballadores dels centres sinó tot l’alumnat, i la salut pública en general”.

Per tot això, demanen una reconsideració de la decisió i apel·len a les direccions i al conjunt de la comunitat educativa perquè no obrin els centres si les condicions de seguretat no estan garantides.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides