De què es vanta l’empresa de Joan Canadell?

Joan Canadell

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, és un empresari singular. El seu negoci, la cadena de benzineres Petrolis Independents, dedicada a la venda de combustible low cost, està basat en tenir molt poc personal en plantilla i, d’aquesta manera, estalviar nòmines per intentar obtenir els màxims beneficis. Un plantejament molt poc patriòtic i social.

Ho explica el seu soci, Jordi Roset, en una entrevista publicada al diari El Món: “La sort que ha tingut Petrolis Independents és que la majoria de les nostres benzineres són automàtiques i l’estructura de personal és molt petita i és més fàcil de suportar, però benzineres que tenen set o vuit persones, ho tindran molt difícil. Com en tots els sectors, hi haurà moltes benzineres que hauran de tancar”.

Sobre l’impacte de la baixada del preu del petroli en el seu negoci, Jordi Roset afirma: “Nosaltres no guanyem percentualment, sinó que guanyem x cèntims el litre. Si el litre està a 1,5 euros, guanyem 10 cèntims, i si està a 0,9 euros, també guanyem 10 cèntims. Però és clar, preferim que sigui més barat perquè aleshores la gent consumeix més i va més lluny. Ara bé, amb la mobilitat totalment restringida, que el litre estigui més barat no estimularà el consum fins que no hi hagi el desconfinament avançat”.

Però, tot i la baixa estructura de costos de personal, a Petrolis Independents no li surten els números. “Ara mateix estem sobre un 40% de les vendes, i el cap de setmana estem entre el 9% i el 10%. Però els dies laborables del primer mes de l’estat d’alarma estàvem al 10%. És nefast per al nostre sector, perquè els marges que tenim són molt petits i la despesa molt gran. Si amb aquestes vendes hem de pagar els treballadors, els subministraments elèctrics, en algun cas el lloguer, etc, impossible”,  assenyala el soci de Joan Canadell.

La cadena Petrolis Independents explota 10 benzineres a Catalunya i es defineix com una “empresa amb consciència social”.

(Visited 515 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari