Madrenas cataloga “al segle XVIII o anterior” una estàtua trobada al riu Onyar i esculpida als 90

El descobriment va tenir lloc el diumenge passat i no va ser fins ahir, dimarts, que es va determinar el període real de l’obra
Madrenas
Marta Madrenas, alcaldessa de Girona

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va anunciar el diumenge passat a través del seu compte de Twitter el descobriment d’una escultura “del segle XVIII o anterior” dins l’Onyar, riu que travessa la ciutat. Tanmateix, dos dies més tard s’ha descobert que l’obra, lluny de pertànyer al segle XVIII o èpoques anteriors, es tracta d’una peça que forma part d’una sèrie d’escultures esculpides a principis de la dècada dels 90 del segle XX per l’artista gironí Jordi Mitjà per una festa a la discoteca Sala del Cel, segons informa el Diari de Girona. Aquest artista local va regalar una de les escultures al fotògraf, també gironí, Xavi Montojo, que resideix a una de les cases que hi ha just al costat del riu Onyar, punt on es va trobar l’obra artística.

En descobrir l’escultura el passat diumenge alguns veïns de la zona van alertar a la Policia Local de Girona que, al seu torn i en veure la peça, van informar a Madrenas. La també diputada al Parlament de Catalunya per la província de Girona va decidir desplaçar-se al lloc dels fets per presenciar el rescat de l’obra i va publicar un tuit amb tres fotos de l’escultura on deia: “Acabem de viure una petita aventura amb alguns veins del barri vell. Ens han fet arribar, preocupats, la 1a foto ( dins l’Onyar)… Finalment ha resultat ser una bona notícia, es tracta d’una escultura que, fins i tot, podria ser del SXVIII o anterior! Gràcies a tots!”. El tuit de Madrenas, que ha tingut força difusió i bastants comentaris, es pot llegir encara al seu perfil de Twitter.

(Visited 104 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari