Càritas dona feina a contracorrent de la crisi que provoca el coronavirus

Trenta persones en situació de vulnerabilitat han trobat feina a Barcelona el mes d’abril gràcies ala intervenció de l’entitat humanitària
Accés a un dels locals de Càritas
Accés a un dels locals de Càritas

Malgrat la destrucció d’ocupació que ha suposat el confinament dels ciutadans per fer front a la pandèmia de la Covid-19, trenta persones en situació de vulnerabilitat van trobar feina el mes d’abril gràcies a la mediació de Càritas Diocesana de Barcelona. Un 53% d’aquestes insercions laborals s’han produït en el sector sanitari i social i la resta en el sector serveis.

La responsable del programa de Formació i Inserció Laboral de l’entitat, Dessirée Garcia, ha afirmat que Càritas continua acompanyant persones amb l’objectiu que siguin elles les que puguin trobar oportunitats dins el mercat laboral fins i tot en un escenari de major dificultat. “És el moment de brindar oportunitats a les persones que més ho necessiten i que estan disposades a treballar, tant per vocació com per necessitat”, ha dit.

L’entitat assenyala que les persones que més pateixen els efectes d’aquesta crisi són les que es troben en situació administrativa irregular, i que ja abans de la Covid-19 es veien obligades a treballar sense contracte o per hores. “Aquestes persones s’han quedat sense cap tipus d’ingrés d’un dia per l’altra, i ara ja no disposen d’estalvis”, explica Garcia.

Càritas realitza aquestes mediacions a través del programa Feina amb cor que es va posar en marxa per mitigar els efectes en el mercat de treball de la crisi econòmica del 2008.  En els propers dies espera poder facilitar la contractació d'una vintena més de persones en situació de vulnerabilitat.

(Visited 29 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari