Quin mitjà minoritari té pregunta assegurada a les rodes de prensa del Govern català?

Joan Puig pregunta a la roda de premsa del govern, el 17 d'abril
Joan Puig pregunta a la roda de premsa del govern, el 17 d'abril

Larepublica.cat. No hi ha roda de premsa del govern de la Generalitat per seguir el dia a dia de la pandèmia de la Covid-19 que acabi sense que l’editor d’aquest mitjà, Joan Puig, faci la seva intervenció. Les preguntes de Puig són, a més, de les primeres que es plantegen cada dia. La setmana passada hi va haver quatre rodes de premsa (dijous no n’hi va haver) i a totes elles larepublica.cat va tenir el seu espai. Divendres va ser el primer mitjà en intervenir i dilluns, dimarts i dimecres, el segon. Dilluns i dimarts ho va fer després de TVE i dimecres, després de TV3.

Els únics mitjans que també van poder fer preguntes els quatre dies van ser TV3, TVE, l'Ara, SER Catalunya i Vilaweb. Diumenge, el president de la Generalitat, Quim Torra, va fer una compareixença després de la reunió telemàtica de presidents autonòmics amb el president espanyol, Pedro Sánchez. El torn de preguntes el va obrir Puig per demanar si Torra pensava convocar una reunió de partits, l'ANC i Òmnium, per "planificar un desconfinament que vagi camí de la república catalana".

Puig utilitza el seu torn per criticar la gestió del govern espanyol i posa en safata el lluïment dels consellers que intervenen a les rodes informatives: Miquel Buch, Meritxell Budó i Alba Vergés. Les preguntes dels periodistes a la roda de premsa de divendres van començar amb una de Joan Puig adreçada a la consellera Vergés: “Què en pensa de la reacció irada del gobierno, amb decret inclòs, sobre el nou model de recompte de les dades que ha establert el govern català i que aporta transparència i que és un model que altres països estan començant a aplicar?”.

Larepublica.cat és la continuació del portal directe.cat i la seva edició setmanal en paper es va estrenar el 28 d’abril de 2018 amb un exemplar on la portada i l’entrevista central estaven dedicades a Carles Puigdemont. Puig va presentar larepublica.cat com “un pas endavant” perquè el país gaudeixi del "primer diari digital on allò que es va guanyar a les urnes l’1-O tindrà la seva representació periodística”. Aquest 18 d’abril, el setmanari va arribar al seu número cent. L’esposa de Carles Puigdemont, Marcela Topor, li va dedicar una felicitació amb un vídeo a Twitter.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides