L’alcalde de Premià de Mar carrega contra els consellers republicans El Homrani i Vergés

Miquel Àngel Méndez, de JxCAT, els retreu que hagin tardat massa a intervenir la residència d’avis Ca n’Amell on han mort 24 persones per la Covid-19
Servicios de desinfección en la entrada de la residencia de Ca n' Ame
Servicios de desinfección en la entrada de la residencia de Ca n' Amell en Premià de Mar

L’alcalde de Premià de Mar, Miquel Àngel Méndez, ha acusat els consellers de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i de Salut, Alba Vergés, tots dos d'ERC, d’actuar de forma descoordinada i amb retard en la crisi que ha afectat la residència d’avis Ca n’Amell, on han mort 24 usuaris els darrers dies després de contagiar-se amb la Covid-19.

Méndez, de JxCAT,s’ha queixat que inicialment el departament de Salut només va optar per la intervenció sanitària de la residència i que ha tardat massa en intervenir-la íntegrament i rellevar-ne la direcció. També ha lamentat que el grup municipal d’ERC a Premià de Mar tenia informes sobre la situació a Ca n’Amell que el govern de la Generalitat no li havia fet arribar tot i haver-los-hi demanat.

Els darrers dies, la direcció de Ca n’Amell es negava a donar informació i reconèixer la gravetat del que estava passant amb els residents. Les proves practicades aquesta setmana han demostrat que dels prop de dos-cents interns un 90% estava infectat per la Covid-19. L’alcalde ha mostrat la seva indignació amb aquesta actitud dels responsables de la residència i els ha acusat de "negligència absoluta".

Ca n’Amell estava gestionada fins que ha estat intervinguda per la Generalitat per l’empresa Domus Vi que gestiona prop de dues-centes residències a tota Espanya, amb unes 25.000 places, i dona feina a més de 21.000 treballadors. Domus VI és un grup internacional del qual en depenen 438 centres per l’atenció a la tercera edat, la discapacitat i la salut mental situats a Espanya, França, Portugal i diversos països d’Amèrica Llatina. L’Ajuntament de Premià de Mar decidirà en els propers dies si converteix la seva indignació en una denúncia davant els tribunals de justícia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides