L’alcalde de Premià de Mar carrega contra els consellers republicans El Homrani i Vergés

Miquel Àngel Méndez, de JxCAT, els retreu que hagin tardat massa a intervenir la residència d’avis Ca n’Amell on han mort 24 persones per la Covid-19
Servicios de desinfección en la entrada de la residencia de Ca n' Ame
Serveis de desinfecció a l'entrada de la residència de Ca n'Amell, a Premià de Mar

L’alcalde de Premià de Mar, Miquel Àngel Méndez, ha acusat els consellers de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i de Salut, Alba Vergés, tots dos d'ERC, d’actuar de forma descoordinada i amb retard en la crisi que ha afectat la residència d’avis Ca n’Amell, on han mort 24 usuaris els darrers dies després de contagiar-se amb la Covid-19.

Méndez, de JxCAT,s’ha queixat que inicialment el departament de Salut només va optar per la intervenció sanitària de la residència i que ha tardat massa en intervenir-la íntegrament i rellevar-ne la direcció. També ha lamentat que el grup municipal d’ERC a Premià de Mar tenia informes sobre la situació a Ca n’Amell que el govern de la Generalitat no li havia fet arribar tot i haver-los-hi demanat.

Els darrers dies, la direcció de Ca n’Amell es negava a donar informació i reconèixer la gravetat del que estava passant amb els residents. Les proves practicades aquesta setmana han demostrat que dels prop de dos-cents interns un 90% estava infectat per la Covid-19. L’alcalde ha mostrat la seva indignació amb aquesta actitud dels responsables de la residència i els ha acusat de "negligència absoluta".

Ca n’Amell estava gestionada fins que ha estat intervinguda per la Generalitat per l’empresa Domus Vi que gestiona prop de dues-centes residències a tota Espanya, amb unes 25.000 places, i dona feina a més de 21.000 treballadors. Domus VI és un grup internacional del qual en depenen 438 centres per l’atenció a la tercera edat, la discapacitat i la salut mental situats a Espanya, França, Portugal i diversos països d’Amèrica Llatina. L’Ajuntament de Premià de Mar decidirà en els propers dies si converteix la seva indignació en una denúncia davant els tribunals de justícia.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari