La Generalitat atura dos hospitals muntats per l’exèrcit i la Guàrdia Civil

Argumenta que les instal·lacions de Sabadell i Sant Andreu de la Barca no reuneixen els "criteris tècnics"
Guàrdies civils muntant l'hospital de campanya a Sant Andreu de la Barca

La Generalitat ha frenat la construcció o posada en marxa de dos hospitals de campanya a Sabadell i Sant Andreu de la Barca que estaven muntant l'Exèrcit i la Guàrdia Civil per alleujar la saturació que viuen els centres mèdics de referència en aquestes ciutats metropolitanes de Barcelona.

Els alcaldes es lamenten de la manca de col·laboració institucional, mentre que la consellera de Salut, Alba Vergés, negava ahir al Parlament que el Govern hagi rebutjat "l'ajuda de ningú" i va esgrimir "criteris tècnics" per aturar-los.

El rebuig a l'ajuda de l'exèrcit a la Generalitat en la lluita contra el coronavirus va ser verbalitzat pel conseller d'Interior, Miquel Buch, el 18 de març: "És del tot innecessari", declarava, i afegia: "Segur que hi ha altres territoris de l'Estat espanyol on l'Exèrcit es pot desplegar, a Catalunya no ens fa falta".

Amb el pas dels dies i la propagació de virus la Generalitat va fer un gir de 180 graus i va acabar demanant l'ajuda de la Unitat Militar d'Emergències (UME) per desinfectar residències d'avis i altres instal·lacions.

L'hospital de campanya de Sant Andreu de la Barca es va construir en un poliesportiu municipal per reforçar les necessitats de l'hospital comarcal Martorell, que cobreix una àrea de 160.000 persones. La instal·lació, impulsada per l'Ajuntament, es va acabar fa 15 dies, té capacitat per a 140 llits i va ser una de les primeres que es va muntar a Catalunya, però la Generalitat ha rebutjat utilitzar-la. Es va habilitar en 24 hores amb l'aval tècnic de Metges Sense Fronteres i els efectius de la Guàrdia Civil.

En el cas de l'hospital de Sabadell, la instal·lació quedarà llesta avui amb 210 llits. Ajudarà a descongestionar l'hospital del Parc Taulí, que atén a 400.000 persones. En aquest cas el va començar a muntar l'UME en una pista d'atletisme amb tendes de campanya. Quan estava acabat, es va negar que els militars continuessin amb la instal·lació per la tela emprada en les botigues i va ordenar que el desmuntessin el 31 de març.

(Visited 96 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari