La Covid-19 posa al límit les presons catalanes

El virus obliga a confinar mòduls sencers i els sindicats reclamen els tests de detecció ràpida
Centre penitenciari de Brians 2

Els centres penitenciaris catalans s'estan convertint en un polvorí arran de la pandèmia de la Covid-19. Reclusos sense permisos i sense vis a vis per poder veure els seus familiars, mòduls confinats, centres tancats… i mentrestant, la Generalitat aparcant les reivindicacions fetes pels funcionaris.

L'Agrupació dels Cossos de l'Administració d'Institucions Penitenciàries, el sindicat Acaip, va demanar amb caràcter d'urgència que la Unitat Militar d'Emergències, l'UME, anés a les presons catalanes per desinfectar-les, així com tenir accés a equips de protecció individual i la realització dels tests ràpids al personal de presons, per saber qui estava infectat i havia de guardar la quarantena. De tot això, el Govern català n'han fet oïdes sordes i de moment no hi ha resposta.

El coordinador autonòmic de l'Acaip, Francesc López, ha declarat a través d'un comunicat que "l'Acaip es reserva les accions civils i penals que procedeixin contra els responsables pels contagis i morts que es produeixin entre el personal penitenciari a causa de l'omissió de les mesures de protecció".

Al mateix escrit es posa de manifest que el govern central ha distribuït més d'un milió de tests ràpids, 180.000 dels quals han arribat a Catalunya, però cap d'ells ho ha fet a les presons catalanes. Això sí, als funcionaris els ha arribat una carta del secretari de Mesures Penals de la Generalitat, Armand Calderó, felicitant-los per la seva tasca. Una carta que Acaip ha titllat de "paternalisme, mentre els materials necessaris no arriben als establiments".

Mentre esperen que arribin els tests de detecció ràpida, la Generalitat si s'ha donat pressa a iniciar un procés de selecció de personal per cobrir les possibles baixes a les presons catalanes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides