Sánchez demana el suport a uns “pressupostos de reconstrucció social i econòmica”

Reprodueix vídeo

El president del govern central, Pedro Sánchez, ha demanat en una compareixença al Congrés dels Diputats el suport dels grups parlamentaris de l’oposició als pressupostos que prepara l’executiu del PSOE i Unides Podem. El líder socialista, que ha comparegut en un hemicicle pràcticament buit pel confinament de la majoria dels diputats, ha destacat que els comptes han de permetre la reconstrucció social i econòmica del país i ha detallat les línies mestres que presentaran aquests: protecció de l’estat del benestar, enfortiment dels serveis públics i del sistema nacional de salut, defensa de l’economia i protecció de les famílies i les empreses.

Pedro Sánchez ha revelat que l’executiu presentarà els comptes un cop s’acabi l’emergència sanitària i ha defensat amb fermesa la necessitat de protegir el sistema públic de salut i reforçar l’estat del benestar, considerats per ell com “la major conquesta de la democràcia junt amb aquesta”. Sánchez, però, ha lamentat que la crisi sanitària ha evidenciat que la Llei de la Dependència presenta algunes deficiències i insuficiències, entre les que destaca el retard en l’aplicació plena de la llei.

El màxim responsable del govern espanyol ha anunciat també que l’executiu crearà una comissió d’estudi que analitzarà amb rigor la situació en la què es troba la sanitat pública i elaborarà un llibre blanc que indicarà els canvis que es considerin necessaris.

D’altra banda, el mandatari espanyol ha reiterat la necessitat de la unitat d’acció de les diferents administracions i de les diferents forces polítiques “independentment de les sigles” per vèncer la pandèmia i ha remarcat la seva confiança en les administracions locals i autonòmiques.

Finalment, Sánchez ha confirmat el que molts ciutadans ja auguraven: “el més dur està per arribar”. Per això ha reivindicat un cop més el sentit de comunitat i ha agraït que la ciutadania espanyola estigui confinada a casa seva per evitar una major propagació del virus. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides