Espanya acumula 13.176 positius i 598 morts amb coronavirus

Fernando Simón aclareix que Sanitat ha retingut material per redistribuir-lo de manera justa
Fernando Simón
Fernando Simón

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha actualitzat aquest dimecres les dades de la pandèmia del coronavirus a Espanya: 13.176 persones han donat positiu -2.538 més que aquest dimarts- i 598 han mort. Es tracta de les "dades consolidades" amb data d'aquest dimarts, dia 17, a les 21 hores.

A més, 774 persones es troben greus en la unitat de cures intensives (UCI) i 5.717, hospitalitzades, una taxa d'ingrés del 42%. La taxa de recuperació frega el 8% dels diagnosticats, però és del 17% a la Comunitat de Madrid perquè, segons ha explicat el responsable d'Emergències Sanitàries, s'hi ha desenvolupat el Covid-19 durant més temps. Catalunya totalitza 1.866 casos, 33 ingressats a la UCI i 44 morts amb Covid-19.

Simón ha aclarit que les retencions de material sanitari es realitzen per redistribuir-lo "de la manera més justa possible", i ha afegit que les immobilitzacions de productes que es preveia que arribessin a un determinat territori són moviments que "s'han compensat". El president de la Generalitat, Quim Torra, en aquest sentit, s'havia queixat que el govern espanyol estava "procedint a la requisa dels béns necessaris", com les mascaretes, en una carta remesa al president Pedro Sánchez.

El responsable d'Emergències Sanitàries, així mateix, ha assenyalat que estan solucionant els problemes de proveïment de recursos bàsics i ha indicat que la producció mundial s'ha hagut d'adaptar a un fort increment de la demanda dels productes sanitaris. També preveu que en els pròxims dies el sistema sanitari disposi d'efectius humans per funcionar amb menys "tensió".

Pel que fa a l'anunci del desenvolupament d'una vacuna a la Xina contra el Covid-19, Simón s'ha mostrat prudent, i tot i que indica que algunes proves són "prometedores", ha afegit que es troben en les primeres fases de desenvolupament, i que, si funciona, caldrà temps per produir-la i distribuir-la.

Els responsables de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, per la seva part, han destacat que, generalment, la ciutadania segueix les instruccions oficials en el marc de l'estat d'alarma, i que només han practicat detencions en "casos aïllats" de desobediència i incivisme. La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han xifrat les respectives detencions en 73 i 15.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides