L’Ibex 35 s’enfonsa més d’un 14%, la major caiguda de la seva història

La crisi pel coronavirus castiga els parquets europeus
El coronavirus enfonsa els mercats

La borsa espanyola no havia caigut tant ni amb la crisi financera del 2008 ni amb el Brexit, el rècord fins ara. L'Ibex 35 s'ha desplomat un 14,06%, el màxim històric, amb la crisi del coronavirus. Ha tancat a 6.390 punts, a nivells del 2012. Fa poc, el 18 de febrer, estava a 10.083 punts. En aquest temps ha perdut més d'una tercera part, un 37% des dels màxims de fa tres setmanes.

Hi ha hagut vendes massives per la por a l'impacte que el coronavirus tindrà en l'economia. Els últims anuncis als Estats Units i a Europa han empitjorat encara més les perspectives dels inversors. Han vist un problema seriós si Donald Trump prohibeix els vols des d'Europa i Itàlia ho ha tancat tot, tret de farmàcies i súpers.

La sessió ja anava malament i a Europa esperaven amb candeletes les mesures del Banc Central Europeu, però han decebut. La Reserva Federal dels Estats Units i el Banc d'Anglaterra havien rebaixat encara més els tipus d'interès per intentar suavitzar els efectes del coronavirus en l'economia. S'esperava que el BCE fes el mateix, però la institució que ara presideix Christine Lagarde s'ha limitat a ampliar el programa de compra de deute en 120.000 milions anuals i ha obert noves línies de liquiditat immediata.

Wall Street es va enfonsar dimecres gairebé un 6% i l'anunci de Trump de prohibir els vols des d'Europa ha esverat encara més el mercat. La caiguda del Dow Jones ha arribat al 7%, que ha obligat a tornar a bloquejar Wall Street.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides