Puigdemont aprofita el coronavirus per reivindicar la investidura telemàtica

L'expresident se'n recorda dels que "ens han ridiculitzat i fins i tot ens han prohibit el recurs a la tecnologia per poder fer política"
Puigdemont, durant una entrevista a Catalunya Ràdio
Puigdemont, durant una entrevista a Catalunya Ràdio

L'eurodiputat i expresident català Carles Puigdemont ha aprofitat la celebració d'un Consell Europeu per videoconferència, una mesura adoptada contra l'expansió del coronavirus, per reivindicar l'intent del seu partit, Junts per Catalunya, d'investir-lo president el 2018 a distància, una idea que va topar amb la negativa del president del Parlament, Roger Torrent, dels lletrats de la cambra i del Consell de Garanties Estatutàries, després del pronunciament contrari del Tribunal Constitucional.

A Twitter, Puigdemont ha manifestat que "alguns descobriran les virtuts de les videoconferències i la tecnologia al servei de la democràcia" i que espera que "aquesta tendència no decaigui quan passi l'alerta pel virus". Ha recordat que "fa quatre dies, a alguns ens han ridiculitzat i fins i tot ens han prohibit el recurs a la tecnologia per poder fer política: sessions d'investidura i reunions oficials del consell executiu", a més d'afegir que els que "se'n reien, parlaven de màtrix, de bombolles i repúbliques virtuals" ho feien "per ridiculitzar l'aposta per millorar la democràcia amb la tecnologia".

A banda de defensar que les reunions a distància estalvien "temps, diners i emissions de CO2" i que, segons ell, obren "la porta a una nova manera d'entendre la governança i la democràcia representativa", Puigdemont ha matisat en una piulada posterior en anglès que "hi ha alguns límits i riscos. Res millor que el contacte humà. Però el contacte humà més apreciat (no suggereixo que sigui l'únic) és, certament, amb els teus éssers estimats, els teus amics, els teus veïns".

Per la seva part, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, en la mateixa línia, ha piulat aquest dimecres que és "un bon moment per recordar quan ara fa 2 anys l'Estat espanyol va impedir la investidura telemàtica de Carles Puigdemont amb l'argument que no es podia governar Catalunya per WhatsApp".

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides