Budó no posa xifres al pressumpte assetjament a Exteriors

El govern de la Generalitat, segons la portaveu, ignora quants casos s’han produit i demana celeritat al protocol
Meritxell Budó
Meritxell Budó

La consellera de la Presidència i portaveu del govern català, Meritxell Budó, ha afirmat que el protocol contra l’assetjament sexual “no ha fallat” perquè ni tan sols ha tingut temps de fer-ho, sino que l’han activat aquest dimecres de seguida que han conegut les acusacions contra l’excap de gabinet del darrer conseller d’Acció Exterior.

Pel que fa al cas de Carles Garcias, excap de gabinet de l’exconseller Alfred Bosch, a més d’expressar “tot el suport a les dones que hagin pogut patir” assetjament a Exteriors, Budó ha reconegut que no saben quantes n’haurien estat víctimes en aquest departament -serien vuit, segons diversos mitjans-. També ha admès que desconeix la durada de l’aplicació del protocol, per bé que ha afegit que han demanat “màxima celeritat” per una afer que ha considerat “gravíssim”. Budó ha xifrat en 25 els cops, sumant aquest, que la Generalitat ha aplicat el citat protocol.

Pel que fa a eventuals conseqüències derivades de l’aplicació del protocol antiassetjaments de la Generalitat, la consellera ha anunciat que exerciran com a govern les accions que els indiquin les conclusions d’aquesta investigació, de la qual no sap si demanarà les declaracions de Bosch i Garcias, tot i que troba possible que hi puguin dir la seva, i ha admès que tampoc sap si és obligatori per a tots dos, ara fora de la Generalitat, de contribuir amb el protocol.

Preguntada per la reunió de Quim Torra amb Bosch d’aquest dilluns, Budó ha evitat especificar si el president ha pressionat l’aleshores conseller perquè dimitís: ha manifestat que Torra “va traslladar al conseller la necessitat que reflexionés si podia seguir fent sostenible aquesta situació”. D’altra banda, ha remarcat que l’exconseller Bosch no va activar el protocol en l’àmbit corresponent, i que corresponia que ho hagués fet “en l’àmbit de la funció pública”.

En canvi, ha assegurat que no els consta ni una intenció per part de Bosch de recol·locar a Exteriors el presumptes assetjador ni que les dones que el poden haver patit hagin formalitzat cap denúncia, tot i que ha reconegut que no té gaire més informació que la que s’ha publicat a la premsa.

Quant al relleu de Bosch, Budó ha aclarit que la consellera Teresa Jordà assumeix únicament les “funcions de despatx” a Exteriors, i que “estem esperant que ERC proposi” el nom d’un altre responsable de la conselleria, que serà el relleu estable de Bosch. Així doncs, Jordà no assumirà el rol que tenia Bosch en les reunions amb el govern d’Espanya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides