Madrid decreta tancament d’escoles, instituts i universitats pel coronavirus

La mesura es fa extensiva als municipis de Vitòria i Labastida, al País Basc, i demà se n'anunciaran més
Coronavirus

La comunitat de Madrid, en coordinació amb el ministeri de Sanitat, ha decretat tancar totes les escoles, instituts i universitats a partir de dimecres. La dràstica mesura, que arriba el mateix dia que s'han disparat les morts i els contagis pel Covid-19 a la comunitat, s'allargarà durant els pròxims 25 dies.

La mesura es fa extensiva als municipis de Vitòria i Labastida, al País Basc. Les dues ciutats, conjuntament amb la Comunitat de Madrid, són considerades pel govern espanyol com a zones de transmissió comunitària significativa.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha defensat la necessitat de prendre la decisió i ha avançat que aquest dimarts s'anunciaran noves mesures. "Hi ha un canvi a pitjor", ha dit amb relació a l'evolució del coronavirus a l'estat espanyol. Amb dades de les sis de la tarda, s'han detectat 1.204 casos positius al conjunt de l'Estat i 28 morts. La comunitat autònoma amb més infectats és Madrid, amb 527 casos. La comunitat ja registra 16 víctimes mortals.

L'increment de casos detectats arreu de l'Estat fa que el govern espanyol hagi activat un protocol de "contenció reforçada", en paraules d'Illa. Aquest protocol implica les prohibicions esmentades als territoris amb transmissió significativa. Illa també ha demanat a les empreses de Madrid, Vitòria i Labastida que estudiïn implantar mesures de teletreball i flexibilitzar l'horari laboral per evitar una concentració excessiva de persones al centre de treball.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides