El president de la Conferència Episcopal està d’acord que l’escola concertada no segregui per sexes

El cadenal Juan José Omella defensa que els principals responsables de l'educació són els pares
Juan José Omella
Juan José Omella

El cardenal arquebisbe de Barcelona i recent president de la Conferència Episcopal Espanyola, Juan José Omella, diu que "està d'acord" que l'escola concertada que rep finançament públic no pugui segregar els alumnes per sexes, com ho fan les escoles concertades religioses dependents de l'Opus Dei. Omella, però, ha defensat que l'escola concertada "té un ideari que té de ser respectat, perquè la gent ha de saber on va cadascú, perquè té per escollir un lloc o un altre".

Davant el projecte d'una nova llei d'Educació del govern central, el cardenal Omella ha declarat a la Cadena SER que "hem de fer un gran pacte escolar. El que no es pot fer és anar d'esquerra a dreta, de dreta a esquerra. Ara fem una altra llei.., això és un desordre", afegint que "l'Estat no pot oblidar que els principals responsables de l'educació són els pares, i els pares tenen la llibertat d'elegir el centre que volen".

Omella ha defensat l'escola privada argumentant que "l'Estat ha de dirigir i coordinar, però el que no pot fer és suplantar. I agafar un poc d'aquestes iniciatives privades, i col·laborar amb elles per fer-ho millor. I subsidiàriament a on no arriben les iniciatives privades que estigui l'Estat. Però a vegades ho fem al revés, ho vol fer tot l'Estat i llevar les iniciatives privades".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides