La Moncloa respon a Torra proposant constituir la taula el 24 de febrer

El president català, que parla de “Taula de Negociació del Dret a l’Autodeterminació”, condiciona el calendari a la presència d’un mediador
Pedro Sánchez i Quim Torra
Pedro Sánchez i Quim Torra

El govern d’Espanya ha proposat la data del pròxim dilluns, 24 de febrer, per constituir la taula de diàleg amb el govern de la Generalitat. Aquest moviment es coneix l’endemà que el govern català que presideix Quim Torra hagi frenat la celebració de la primera reunió de la taula de diàleg entre governs i la condicionés a l’acceptació, per part del president espanyol Pedro Sánchez, de la figura del mediador.

La consellera de la Presidència i portaveu del govern català, Meritxell Budó, ha expressat aquest dimarts que “no tenim pressa ni calendari” per celebrar-la. La consellera ha indicat que el mediador és “imprescindible” i que “seria una garantia d’èxit”, però els seus socis de govern d’ERC consideren que en poden prescindir.

A Twitter, per la seva part, Torra s’ha referit a la taula de diàleg amb el govern d’Espanya com “la Taula de Negociació del Dret a l’Autodeterminació”. Segons publica El Periódico citant fonts postconvergents, el president català estudia la possibilitat de portar al Parlament la discrepància sobre el mediador, davant el rebuig d’aquesta figura per part de l’Executiu de Sánchez, i de traslladar a la cambra catalana la decisió sobre si el govern de la Generalitat ha d’assistir a una taula sense mediador.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides