Puigdemont i Comín retiren la petició d’ingrés al grup dels Verds/ALE

L'expresident i l'exconseller eviten una votació on s'enfrontaven al rebuig del copresident, Lamberts, pels vincles puigdemontistes amb N-VA
Puigdemont i Comín, seguiran com a eurodiputats no adscrits
Puigdemont i Comín, seguiran com a eurodiputats no adscrits

Els eurodiputats de Junts per Catalunya Carles Puigdemont i Toni Comín han retirat la seva sol·licitud d'ingrés al grup dels Verds/ALE al Parlament Europeu, que havia de ser votada pels eurodiputats que en són membres aquest dimecres.

L'expresident i l'exconseller han comunicat la decisió per carta als copresidents dels Verds/ALE, l'alemanya Ska Keller i el belga Philippe Lamberts, el qual havia mostrat les seves reticències sobre la inclusió dels dirigents independentistes.

Puigdemont i Comín els expressen que "l'últim" que desitgen és integrar-se en un grup després d'un procés que "hagi pogut causar serioses discrepàncies" internes i ser un factor de discòrdia.

Keller ha manifestat que, a banda de diferències ideològiques per la tendència liberal que atribueix a JxCat, els separa de Puigdemont l’estratègia sobre l’afer català. La copresidenta dels Verds aposta pel diàleg i té la impressió que el plantejament de Puigdemont no és ben bé aquest.

Una reunió de conciliació entre Keller, Lamberts, l'eurodiputada d'ERC Diana Riba i el representant cors François Alfonsi va acabar el passat dia 22 sense acord, i aquest grup de l'Eurocambra havia inclòs com a primer punt a l'ordre del dia d'aquest dimecres la presa d'una decisió sobre Puigdemont i Comín, que hauria pogut obrir la porta seguidament a Clara Ponsatí, eurodiputada gràcies al repartiment d'escons resultant del Brexit. En el grup dels Verds/ALE, on també hi ha el representant dels comuns, Ernest Urtasun, les formacions nacionalistes com ERC sumen només 7 dels 74 eurodiputats.

El copresident Lamberts va considerar que era un "problema" i un moviment "incongruent" l'intent d'adhesió per part de Puigdemont, adduint que els valors del grup dels Verds/ALE són oposats als dels "seus millors amics belgues", els nacionalistes flamencs de N-VA. Segons Lamberts, la "lògica" hauria de portar Puigdemont al mateix grup que N-VA, en el qual també hi ha Vox. Els eurodiputats dels Verds també havien manifestat incomoditat pel fet que no havien tingut contacte directe previ amb Puigdemont ni Comín.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides