La CUP desconfia d’ERC

Vehí alerta que la negociació amb el PSOE pot desmobilitzar l'independentisme i que no s'hi està plantejant "cap solució"
Mireia Vehí
Mireia Vehí

La diputada de la CUP al Congrés dels Diputats Mireia Vehí ha acusat ERC de "generar governabilitat a canvi de res", ja que considera que "el que hi ha sobre la taula" de la negociació PSOE-ERC "no soluciona res".

Vehí ha alertat que la negociació pot tenir un "efecte desmobilitzador" sobre l'independentisme, ha expressat preocupació per les intencions que pot tenir una força independentista com ERC i ha afirmat que, per la seva part, la CUP "no pot anar contra els interessos del poble de Catalunya".

La diputada cupaire ha qüestionat els marges d'ERC per assolir objectius independentistes en la negociació i ha destacat que aquests objectius són l'autodeterminació i l'amnistia. De moment, troba que els republicans donen "un xec en blanc" als socialistes.

A banda de criticar l'obertura d'ERC a negociar la investidura de Pedro Sánchez sense haver assegurat els objectius de l'autodeterminació i l'amnistia, Vehí ha manifestat que la CUP no avalarà cap acord que no concreti aquestes dues demandes.

De Podemos ha criticat que "està assumint acríticament els límits del PSOE", i ha assegurat que l'Estat "no serà governable" fins que hi hagi "una solució democràtica" per a Catalunya.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari