Amnistia Internacional conclou que el judici va ser just i les condemnes, excessives

Troba “perillosa” la interpretació de la sedició del Suprem i reclama l’alliberament dels Jordis
Judici al Tribunal Suprem
Judici al Tribunal Suprem

Amnistia Internacional considera que les condemnes dictades pel Tribunal Suprem contra els dirigents del procés van ser excessives i desproporcionades, i reclama un cop més que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart siguin excarcerats, però conclou, no obstant això, que el judici va ser just. Aquesta ONG, a més, reclama que s’enceti un procediment per anul·lar les condemnes contra els Jordis.

En la presentació del seu informe sobre les 52 sessions del judici del procés, aquest dimarts, Amnistia Internacional ha exposat com a conclusió que no ha trobat cap factor que indiqui que el judici no va ser globalment just, però rebutja la interpretació del Suprem sobre el delicte de sedició perquè considera que criminalitza “actes de protesta legítims”.

Esgrimint que es tracta d'una “interpretació excessivament ampla i perillosa” de la sedició, reclama la “immediata” posada en llibertat de Sànchez i Cuixart, dels quals ha destacat que no van incitar directament a la violència. Així mateix, Amnistia advoca perquè el Congrés dels Diputats modifiqui el Codi Penal per concretar el delicte de sedició, l’actual redactat del qual jutja que és vague, per evitar la “criminalització dels actes de desobediència civil”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides