La Junta Electoral Central tolera els actes de Tsunami en el dia de reflexió

Afirma que no és competent per impedir les accions, però insta al Govern a garantir la "neutralitat"
Tsunami Democràtic

Els centenars d'actes convocats sota el marc de Tsunami Democràtic en jornada de reflexió es podran fer sense impediments. La Junta Electoral Central (JEC) ha decidit no prohibir-los. Argumenta que no té competències per prohibir "de forma prospectiva i amb caràcter general" els actes i manifestacions. Assegura que és la Generalitat que ha de garantir la neutralitat.

La JEC demana a la Generalitat que garanteixi també el lliure accés als col·legis electorals, sense incidents. Amb tot, insta les juntes electorals provincials a vetllar perquè compleixi amb el requeriment.

Tsunami Democràtic ha convocat a 300 municipis de Catalunya per a aquest dissabte. El PP n'havia demanat la suspensió, però la Junta Electoral ha rebutjat el seu recurs.

Els populars han presentat recursos davant de les quatre juntes electorals provincials de Catalunya pels actes d'aquest dissabte. Consideren que tenen "la finalitat d'influir en el sentit del vot dels ciutadans" a les eleccions.

Tsunami Democràtic ha anunciat que farà la seva acció més ambiciosa durant els 3 dies de després de les eleccions: des de dilluns 11 fins al dimecres 13. Ho defineixen com un Onze de Setembre de tres jornades.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides