Quin alcalde ultra s’ofereix d’amfitrió als dirigents ‘indepes’?

Robert Menard
Robert Menard

Robert Menard, alcalde de la localitat francesa de Beziers proper a la dirigent ultradretana Marine Le Pen, considera que els líders del procés condemnats pel Tribunal Suprem "no hi ha dubte que són presos polítics". Ho ha explicat en una recent entrevista on, a més, s'ha vantat de ser "un dels pocs polítics que ha pres una posició a favor dels separatistes catalans", i d'haver convidat els presos del procés a instal·lar-se a Beziers "com a refugiats polítics".

Com recorda l'emissora Equinox, que es fa ressò de les paraules de Menard, França és un dels destins més insegurs per als dirigents del procés que es van establir a l'estranger per no comparèixer davant la justícia espanyola. Sense anar més lluny, l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont no es va atrevir a travessar la frontera francoalemanya i visitar Estrasburg, com havia dit que faria, per reclamar el seient al Parlament Europeu que va obtenir com a candidat de JxCat.

Menard, un antic dirigent de Reporters sense Fronteres, exmilitant comunista i fundador d'una publicació digital conservadora anomenada Boulevard Voltaire, va ser multat per incitació a l'odi i a la discriminació per haver abraçat públicament la teoria de la conspiració de la gran substitució, segons la qual la població europea està sent reemplaçada per persones d'origen no europeu -en el cas francès, els musulmans- gràcies a moviments migratoris massius i a la cooperació d'elits interessades.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides