Neix l’Assemblea de Càrrecs Electes “per culminar la independència”

L'organisme, promogut pel Consell per la República i convocat per Puigdemont, reuneix 2.000 persones
Assemblea de Càrrecs Electes
Assemblea de Càrrecs Electes

L'Assemblea de Càrrecs Electes s'ha constituït aquest dimecres a Barcelona com un dels organismes que ha de servir per rebutjar la sentència del Tribunal Suprem i per traçar un nou rumb cap a la independència. Uns 2.000 alcaldes, regidors, diputats, senadors i eurodiputats s'han reunit al Palau de Congressos de Catalunya.

Des de Waterloo, l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha encarregat d'obrir l'acte. "Caminarem pel camí central de la sobirania i no des del carrer estret dels falsos constitucionalistes", ha destacat.

L'Assemblea, ha dit, s'ha de centrar a sortejar la "repressió latent". "És una resposta republicana des del seu naixement. És una entitat alliberada de servituds i censures", ha destacat Puigdemont.

El grup promotor està format per Elsa Artadi (regidora de JxCat a Barcelona i diputada al Parlament), Carmina Blay (alcaldessa de Montbrió del Camp), Aurora Carbonell (alcaldessa de Sitges i diputada al Parlament per part d'ERC), Jordi Coronas (regidor dels republicans a Barcelona), Najat Driouech (diputada d'ERC a la cambra catalana), Anna Erra (alcaldessa de Vic i diputada de JxCat), Marta Llorens (regidora de la CUP a Reus), Carles Luz (alcalde de Gandesa), Marta Madrenas (alcaldessa de Girona i diputada de JxCat), Miquel Pueyo (alcalde de Lleida), Marc Solsona (alcalde de Mollerussa i diputat de JxCat) i Dolors Sabaté (exalcaldessa de Badalona), que serà l'encarregada de coordinar l'Assemblea.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides