Neix l’Assemblea de Càrrecs Electes “per culminar la independència”

L'organisme, promogut pel Consell per la República i convocat per Puigdemont, reuneix 2.000 persones
Assemblea de Càrrecs Electes
Assemblea de Càrrecs Electes

L'Assemblea de Càrrecs Electes s'ha constituït aquest dimecres a Barcelona com un dels organismes que ha de servir per rebutjar la sentència del Tribunal Suprem i per traçar un nou rumb cap a la independència. Uns 2.000 alcaldes, regidors, diputats, senadors i eurodiputats s'han reunit al Palau de Congressos de Catalunya.

Des de Waterloo, l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha encarregat d'obrir l'acte. "Caminarem pel camí central de la sobirania i no des del carrer estret dels falsos constitucionalistes", ha destacat.

L'Assemblea, ha dit, s'ha de centrar a sortejar la "repressió latent". "És una resposta republicana des del seu naixement. És una entitat alliberada de servituds i censures", ha destacat Puigdemont.

El grup promotor està format per Elsa Artadi (regidora de JxCat a Barcelona i diputada al Parlament), Carmina Blay (alcaldessa de Montbrió del Camp), Aurora Carbonell (alcaldessa de Sitges i diputada al Parlament per part d'ERC), Jordi Coronas (regidor dels republicans a Barcelona), Najat Driouech (diputada d'ERC a la cambra catalana), Anna Erra (alcaldessa de Vic i diputada de JxCat), Marta Llorens (regidora de la CUP a Reus), Carles Luz (alcalde de Gandesa), Marta Madrenas (alcaldessa de Girona i diputada de JxCat), Miquel Pueyo (alcalde de Lleida), Marc Solsona (alcalde de Mollerussa i diputat de JxCat) i Dolors Sabaté (exalcaldessa de Badalona), que serà l'encarregada de coordinar l'Assemblea.
 

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari