En quina posició es troben el Barça i Vilarrubí davant del Tsunami Democràtic i el clàssic?

Carles Vilarrubí, exvicepresident institucional del FC Barcelona
Carles Vilarrubí, exvicepresident institucional del FC Barcelona

Carles Vilarrubí, exvicepresident del FC Barcelona, ha fet un intent de reaparició pública amb ocasió dels successos d'aquesta setmana, després de la sentència del procés. Vilarrubí ha volgut sortir al pas de la confusa maniobra de Tsunami Democràtic i la seva pretesa mobilització del pròxim 26 d'octubre, que coincidiria amb la celebració del clàssic Barça-Reial Madrid.

Una acció que a primera hora de la tarda de dimecres va ser anunciada pel canal autoritzat de Tsunami Democràtic i posteriorment esborrada, encara que no negada, deixant molt marge a la interpretació i a una possible operació sorpresa que tindria com a objectiu el Camp Nou, sobretot els seus voltants. Tant és així que la Liga de Fútbol Profesional i la Real Federación Española de Futbol, a través del seu Comitè de Competició, es van afanyar a intentar el canvi d'ordre dels clàssics per avançar el partit de la segona volta, Reial Madrid-Barça, al 26 d'octubre. Tot plegat, un intent de criminalitzar la tensió esportiva del partit més vist a tot el món com a efecte de la situació política a Catalunya.

En aquell moment, Carles Vilarrubí va enviar per WhatsApp un missatge a tot el seu cercle d'amistats, en principi de pes polític i de proximitat als principals poders del país: "L'1-O del 2017 la lliga va dir que el partit es tenia que jugar si o si!….avui a 10 dies vista i no es pot jugar a Can Barça!!?" (sic).

En efecte, quan el FC Barcelona va haver d'enfrontar a Las Palmas en partit de Lliga l'1-O de 2017, tot i la conflictivitat i enorme tensió del moment, les autoritats esportives no es van obrir a cap possibilitat d'ajornament. Al contrari: van forçar una situació d'obert enfrontament del club contra el Govern de Puigdemont i d'enorme pressió per a Josep Maria Bartomeu. Aquella tarda, quan el president i el vestidor van decidir finalment jugar a porta tancada contra el Las Palmas, Vilarrubí va presentar la seva dimissió, derrotat en la seva postura de negar-se a disputar el partit.

Ara, la jugada de Tsunami Democràtic i del front futbolístic, Liga i RFEF, ve a ser la mateixa: posar al FC Barcelona en la tessitura de prendre una decisió compromesa, sobrecarregada de tibantor política i endimoniadament perillosa, arriscada i polèmica.

Negar-se a modificar i canviar l'ordre o la data del partit, com pensa mantenir la junta blaugrana, pot interpretar-se com un gest de provocació capaç de posar en perill a milers de persones, espectadors o manifestants el dia del partit si, com va passar amb la invasió de l'aeroport el dilluns, la situació als voltants del Camp Nou es descontrola. Per contra, si el Barça cedeix a la pressió de Madrid, les protestes dels seus socis i aficionats podria generar també una onada de protestes, també de risc. El que no passarà en cap cas és que Carles Vilarrubí recuperi el seu càrrec de vicepresident institucional al FC Barcelona.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari