La resposta ‘light’ del Parlament de Catalunya a la sentència del procés

Els ‘indepes’ eviten votar per esquivar així la divisió
Pere Aragonès i Quim Torra, en una reunió del Consell Executiu

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat aquest dimarts que l'executiu català no portarà cap proposta perquè es voti en el ple de dijous convocat per la sentència del Tribunal Suprem contra els impulsors de l'1-O en el qual el president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat comparèixer.

Així, la resposta a la sentència del procés serà una compareixença i no un debat monogràfic, com havia reclamat la CUP. En una compareixença no s'ha d'arribar a acords ni votar propostes de resolució. Torra farà el seu discurs, amb temps il·limitat, i els grups tindran deu minuts per respondre, i aquí s’haurà acabat la història.

Els cupaires són els únics que volien que se celebrés un ple específic per tal que els grups parlamentaris poguessin presentar propostes de resolució, però JxCat i Esquerra han decidit que el ple de dijous tingui com a un únic punt de l'ordre del dia la compareixença de Torra i esquiven, així, les divisions internes.

La realitat és que el bloc ‘indepe’ no es veu capaç de consensuar un text de resposta a la sentència del Tribunal Suprem en el judici del procés independentista.

D’altra banda,  pesa també l’advertència feta la setmana passada pel Tribunal Constitucional a la presidència de la cambra catalana  sobre les conseqüències penals que podrien derivar-se si el Parlament tramita iniciatives contràries a les seves sentències.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides