El Govern demana a Europa que tracti Catalunya com si fos Hong Kong

Serret considera que Brussel·les no és "coherent" quan insta al diàleg en uns conflictes i no en d'altres
meritxell serret
meritxell serret

La delegada del Govern davant la Unió Europea (UE), Meritxell Serret, considera que Brussel·les no és "coherent" quan insta al diàleg per resoldre el conflicte a Hong Kong i no "aplica" aquesta "solució pacífica i democràtica" a Catalunya per "aturar la repressió".

En una entrevista a l'ACN, Serret assenyala que "la repressió no pot continuar" i demana "ajuda" a la UE per trobar una "solució política" a la qüestió catalana.

Del nou rol de Josep Borrell com a cap de la diplomàcia europea espera "neutralitat" i que no actuï segons les seves "opinions personals" pel que fa a Catalunya, i li exigeix "respecte" per l'activitat de la Generalitat.

Sobre l'euroordre que Espanya podria emetre després de la sentència de l'1-O, Serret diu que ja s'estan "preparant" per "fer tot allò que correspongui per defensar-se" i apunta que no l'impedirà "continuar treballant al màxim" com a delegada.

Per Serret, és important que hi hagi reaccions internacionals a la sentència de l'1-O per tal de forçar una "tornada a la via de la política i del diàleg". "Cada vegada són més els conscients que el conflicte català ja no és un afer intern, sinó europeu", diu la delegada, que esmenta, entre d'altres, el cas dels senadors i diputats francesos que han signat manifests per una solució política a Catalunya.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari