L’ANC talla el bacallà a la manifestació de l’11-S

Aquesta Diada ha de certificar les dues estratègies de l'independentisme
Manifestació de l'11-S
Manifestació de l'11-S

Malgrat que només fa un parell de setmanes l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) alertava de la poca inscripció, tot indica que es cobriran els trams previstos. Ja comença a ser una tradició prèvia a l'11-S que l'ANC faci una crida desesperada a la participació a la manifestació independentista i que dies després tot canviï. Dels 70.000 inscrits a finals d'agost s'ha ultrapassat ja els 300.000 i la venda de samarretes, un dels negocis de les cites independentistes, ja hauria superat les 250.000 unitats. Enguany es pretén omplir la plaça Espanya de Barcelona i els carrers adjacents (avinguda Ferrer i Guàrdia, Tarragona, Paral·lel i Gran Via) formant un estel.

Malgrat tot, la unitat s'esquerda. La carta conjunta dels polítics empresonats i dels que viuen a l'estranger hauria estat escrita abans de l'última picabaralla entre Carles Puigdemont i Oriol Junqueras. Mentre que el primer descarta unes noves eleccions després de la sentència del judici, el segon retreu que el més democràtic és votar i qüestiona, també, que es defensi un referèndum i no unes eleccions. A més, des d'ERC s'aposta ara per un referèndum pactat amb l'Estat que pugui ser reconegut internacionalment, abandonant la unilateralitat defensada per l'ANC amb Puigdemont i Quim Torra des de Waterloo i Barcelona.

Així i tot, l'independentisme tornarà a col·lapsar la capital catalana. Enguany, però, els comuns d'Ada Colau s'abstenen de participar-hi. Finalment, destacats exdirigents d'ERC sí que hi aniran, segons diuen ells mateixos, però amb fortes crítiques al camí encetat per l'ANC que capitaneja Elisenda Paluzie que d'actuar d'acord amb les formacions polítiques independentistes s'hauria fet amb el lideratge de la desobediència sense tenir en compte les voluntats dels que ara segueixen empresonats.

Així, aquest 11 de Setembre independentista ha de certificar la preponderància de l'ANC amb el suport del legitimisme puigdemontista i, per contra, l'escepticisme d'ERC i d'Òmnium, així com del poder local del PDECat també crític amb la deriva de les associacions cíviques.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari