Què ha sorprès d’Abidal a l’afició blaugrana?

Abidal i Ernest Folch, director de 'Sport'
Abidal i Ernest Folch, director de 'Sport'

Un sector de l'afició barcelonista que cada vegada es troba menys identificada amb la gestió social de la junta s'ha sorprès en saber que Èric Abidal no era soci del FC Barcelona, almenys fins dilluns passat, quan el mateix club ho va fer públic a través del seu servei de premsa i comunicació.

Segons aquesta notícia, el club va donar d'alta a set nous socis, l'actual secretari tècnic i exjugador blaugrana Éric Abidal, la seva dona, Hayet, i els seus cinc fills, Meliana, Canela, Leyna, Kenya i Edan. L'acte de lliurament dels carnets acreditatius ho va voler protagonitzar el mateix vicepresident primer del club, Jordi Cardoner, deixant constància del fet amb una foto al costat dels nous socis, tots ells amb samarretes acabades de sortir de la Botiga del Barça.

No obstant això, d'acord a l'estricta normativa d'alta de socis, per ser-ho sense un vincle familiar l'interessat ha d'esperar tres anys de cadència com a soci de compromís abans d'obtenir el carnet definitiu. No ha estat així en el cas d'Abidal, a qui la junta ha decidit atorgar-li el carnet d'acord a les atribucions autoatorgades pels mateixos directius per a situacions i casos excepcionals.

Ha estat una decisió més que discutible per als barcelonistes que ja van censurar el fet que Abidal fóra elegit el passat hivern Culé de l'Any en un acte promogut per Jordi Cardoner juntament amb el diari Sport, el mitjà que més li està assenyalant com el legítim hereu de la presidència de Josep Maria Bartomeu.

La qüestió és que el central francès, malgrat la seva estreta vinculació amb el club blaugrana per les especials circumstàncies que el van convertir en el jugador que va aixecar la Champions del 2011, mai fins ara li havia passat pel cap ser soci del Barça en un gest que, certament, hauria tingut un reconeixement de l'afició. Es donava per fet que Abidal era soci des que va participar en la campanya electoral de 2015 com a secretari tècnic del candidat Joan Laporta i més encara quan, de la mà de Jordi Cardoner, va ser elegit Culé de l'Any, una decisió que ja va ser criticada perquè es tractava, a més, d'un empleat del club, és a dir d'un exjugador que cobra un generós sou per exercir de barcelonista.

Amb l'alta com a soci, Abidal ha pogut fer el mateix amb tots els membres de la seva família d'acord amb la normativa vigent.

​L'altre protagonista de la gala del Culé de l'Any 2018 va ser sor Lucía Caram, que va rebre la col·laboració del club en algun dels seus projectes solidaris i que finalment també va resultar triada, com Abidal, barcelonista de l'any sense haver-se plantejat ser sòcia del club perquè, en realitat, no podia ser-ho tot d'una sense el període d'espera de tres anys. També Jordi Cardoner es va ocupar que fos donada d'alta a temps de rebre el premi via decret de la junta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides