Torra contradiu ERC i aposta per una “confrontació pacífica” amb l’Estat

El president dona per impossible el diàleg i vol que s'assumeixin les "conseqüències" de la desobediència
Quim Torra

L'endemà que Oriol Junqueras apostés pel diàleg i descartés la via unilateral, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet just el contrari, apostar per una "confrontació democràtica" amb l'Estat; també ha reclamat "aturar la batalla entre independentistes".

En una conferència a la Universitat Catalana d'Estiu, a Prada de Conflent, ha assegurat que s'ha intentat tot i que votaran "no" a qualsevol proposta que no inclogui el dret a l'autodeterminació.

En la conferència Torra ha refermat el seu compromís amb l'1-O, sense por de les conseqüències -ha dit-, i aposta pel camí marcat per Carles Puigdemont, el de la "confrontació democràtica i pacífica".

El president de la Generalitat ha tornat a verbalitzar que no acceptarà les sentències del Tribunal Suprem i ha explicitat que això significa que hi haurà "un abans i un després" de les condemnes. De fet, ha dit que amb la sentència l'estat espanyol "escriurà la seva condemna política" i que el veredicte no pot ser acceptat ni per ell ni pels catalans.

Com sempre, Torra no ha explicitat quina serà la resposta que es donarà, però ha avançat que s'hi involucrarà ell com a president, el Govern i el Parlament i que estarà articulada per un programa que "impliqui i comprometi" tothom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides