Quin ‘exilat’ s’ha donat d’alta de Telegram aquest dilluns 5 d’agost?

Pantalla d'un telèfon mòbil connectat a Telegram
Pantalla d'un telèfon mòbil connectat a Telegram

Toni Comín, l’ex-conseller de Salut. Ho va fer a les 15 :34 hores però, com és de suposar, només accepta al seu perfil les persones de qui se’n fia. Els dirigents del procés tenien instruccions estrictes de no comunicar-se a través de Telegram, ja que els experts en seguretat que els assessoren consideraven que era una aplicació fàcil de ‘hackejar’. Tots es comunicaven a través d’una altra aplicació: Signal.

Un intercanvi de missatges per Signal entre Comín i l’ex-president Carles Puigdemont va ser filmat per un càmera de Telecinco i la seva difusió va provocar un fort enrenou polític. Durant un acte a Lovaina al qual no va assistir Puigdemont, l’ex-president va enviar missatges a Comín a través de Signal on deia, per exemple, “No sé el que em queda de vida (espero que molta!), però la dedicaré a posar en ordre aquests dos anys i a protegir la meva reputació. M’han fet molt mal amb calúmnies, rumors, mentides que he aguantat amb un objectiu comú. Això ara ha caducat i em tocarà dedicar la meva vida a la defensa pròpia”. En un altre va teclejar: “Suposo que tens clar que això ha acabat. Els nostres ens han sacrificat. Almenys a mi. Vosaltres sereu consellers (espero i desitjo), però jo ja estic sacrificat tal i com suggeria Tardà”.

La filtració no va ser culpa de la seguretat del sistema Signal sinó de la imprudència de Comín. La por a Telegram, però, sembla que ja ha estat superada pels dirigents processistes. El 2 d’agost se n'ha donat d’alta també Ernest Maragall.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides