Quin ‘exilat’ s’ha donat d’alta de Telegram aquest dilluns 5 d’agost?

Pantalla d'un telèfon mòbil connectat a Telegram

Toni Comín, l’ex-conseller de Salut. Ho va fer a les 15 :34 hores però, com és de suposar, només accepta al seu perfil les persones de qui se’n fia. Els dirigents del procés tenien instruccions estrictes de no comunicar-se a través de Telegram, ja que els experts en seguretat que els assessoren consideraven que era una aplicació fàcil de ‘hackejar’. Tots es comunicaven a través d’una altra aplicació: Signal.

Un intercanvi de missatges per Signal entre Comín i l’ex-president Carles Puigdemont va ser filmat per un càmera de Telecinco i la seva difusió va provocar un fort enrenou polític. Durant un acte a Lovaina al qual no va assistir Puigdemont, l’ex-president va enviar missatges a Comín a través de Signal on deia, per exemple, “No sé el que em queda de vida (espero que molta!), però la dedicaré a posar en ordre aquests dos anys i a protegir la meva reputació. M’han fet molt mal amb calúmnies, rumors, mentides que he aguantat amb un objectiu comú. Això ara ha caducat i em tocarà dedicar la meva vida a la defensa pròpia”. En un altre va teclejar: “Suposo que tens clar que això ha acabat. Els nostres ens han sacrificat. Almenys a mi. Vosaltres sereu consellers (espero i desitjo), però jo ja estic sacrificat tal i com suggeria Tardà”.

La filtració no va ser culpa de la seguretat del sistema Signal sinó de la imprudència de Comín. La por a Telegram, però, sembla que ja ha estat superada pels dirigents processistes. El 2 d’agost se n'ha donat d’alta també Ernest Maragall.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari