L’independentisme català confia que Podem voti a favor de Sánchez

Es considera que anar a eleccions no és la millor fórmula i que els pot perjudicar
Sánchez i Iglesias

L'independentisme català té posada una espelma amb l'esperança d'un acord entre PSOE i Podem, el qual afavoriria un govern a Espanya menys bel·ligerant amb Catalunya que un de les dretes. A més a més, l'independentisme no veu clar anar a unes noves eleccions el mes de novembre, amb la sentència del judici al procés independentista acabada de fer-se pública.

Malgrat que tant ERC com JxCat van votar no a Pedro Sánchez en la primera votació, tot indica que si hi hagués un pacte entre les dues forces d'esquerres espanyoles, hi hauria un canvi en el sentit del vot. Gabriel Rufián, portaveu d'Esquerra al Congrés, ja ho va insinuar en el seu discurs de dimarts. Gairebé segur que si Sánchez i Pablo Iglesias segellen un acord d'investidura, els vots d'ERC seran l'abstenció, la qual cosa permetria l'elecció del secretari general del PSOE.

La incògnita seria Junts per Catalunya, que també va votar en contra amb un dur discurs. Fonts independentistes diuen que també podrien canviar el sentit del vot abstenint-se, que és l'opció del sector possibilista de JxCat. Malgrat això, Carles Puigdemont i els seus seguidors preferirien que a Espanya hi hagués un govern de les dretes espanyoles sorgit de les noves eleccions del mes de novembre, si abans no hi ha un acord al Congrés per investir Sánchez. Així, caldrà veure quina és l'opció de vot final de l'antiga Convergència, que va ser una formació que feia valer els seus vots al Congrés dels Diputats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.