Sànchez anima la gent a plantar-se als carrers si els condemnen per l’1-O

Sobre la investidura, el dirigent de JxCat diu que el debat està obert, però que el partit tindrà una "posició única"
Jordi Sànchez al Congrés
Jordi Sànchez al Congrés

El dirigent de JxCat Jordi Sánchez, empresonat a Lledoners, ha assegurat que si la sentència del judici de l'1-O és de condemna "la resposta ha de venir de la ciutadania" i afegeix que si decideixen "plantar-se i estar durant dies als carrers de Barcelona, benvinguda serà la decisió".

En una entrevista a El Periódico, el líder empresonat ha assegurat que caldrà respondre "des del civisme i la no-violència" i "liderats" per les entitats quan dicti el tribunal. "Els partits ja s'hi afegiran, si volen", ha afirmat.

Tot i això, Sànchez sí que ha confiat que la sentència sigui absolutòria i ha demanat que els pròxims mesos "se centrin esforços" en aquesta demanda.

D'altra banda, el diputat també s'ha referit a la investidura com a president espanyol de Pedro Sánchez, per qui ell s'abstindria com va avançar amb una carta escrita des de la presó, i ha assegurat que la posició de la formació "serà única". Així, ha negat que el seu escrit, signat conjuntament amb la resta de presos de JxCat, fos per convèncer a ningú, sinó que era per "alimentar i incentivar el debat".

A l'entrevista, Sànchez també s'ha referit a ERC i a la possibilitat que els republicans siguin vistos com a "moderats i pactistes" i JxCat amb un discurs tendint a la unilateralitat i ho ha titllat de "simplificador". "És fals que uns siguem intransigents i altres dialogants, resulta que qui parla de les 155 monedes de plata és ERC i qui presenta una esmena a la totalitat als pressupostos que precipita les eleccions també", ha retret, per afegir que també cal sumar-hi el 'no' a Miquel Iceta com a senador per poder presidir el Parlament.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari