Barcelona, seu d’una gran reunió mundial de la logística i del comerç internacional

Gustavo González, presidente de AZFA; Anwar Zibaoui, coordinador del
Gustavo González, president de l'AZFA; Anwar Zibaoui, coordinador del MedaLogistics Summit; Galo Molina, president de ALACAT; Pere Navarro, delegat especial de l'Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB); Antonio Llobet, president de la A

El sector de la logística, les duanes i el comerç internacional d’Amèrica Llatina, Europa i el Mediterrani es reunirà del 26 al 28 de juny a Barcelona amb la celebració de l’InTrade Summit BCN. Aquest important esdeveniment, que engloba el Congrés d’ALACAT –el major congrés d’agents de càrrega i operadors logístics d’Amèrica Llatina-, el Congrés Internacional d’Operadors Econòmics Autoritzats (OEAs), el MedaLogistics Summit i la Trobada de l’Associació de Zones Franques de les Amèriques (AZFA), es realitzarà en el marc del SIL Barcelona 2019 i en paral·lel amb eDelivery Barcelona Expo & Congress i el Congrés Mundial de Zones Franques.

És per això que “estem davant del major esdeveniment sobre logística i comerç internacional que s’hagi celebrat mai abans a Barcelona i, probablement, en el món” assegura el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i president del SIL, Pere Navarro.

Pere Navarro acompanyat del president d’ALACAT (Federació d’Associacions Nacionals d’Agents de Càrrega i Operadors Logístics Internacionals d’Amèrica Llatina i el Carib), Galo Molina, el president de l’Associació Internacional d’Operadors Econòmics Autoritzats, Duaners i Logístics, Antonio Llobet, el coordinador del MedaLogistics Summit, Anwar Zibaoui, el president de l’Associació de Zones Franques de les Amèriques (AZFA), Gustavo González, i la directora general del CZFB i del SIL, Blanca Sorigué, han presentat l’InTrade Summit BCN 2019. “Serà una gran oportunitat per a entaular un debat que transcendeixi i arribi a tota la societat sobre el present i el futur de la logística i el comerç internacional, al mateix temps que generarem un networking global posant en contacte als principals líders mundials del sector amb els majors operadors logístics i agents de càrrega mundials”, ha afirmat el delegat especial de l’Estat al CZFB i president del SIL.

L’InTrade Summit BCN reunirà a Barcelona a més de 3.400 congressistes i 315 speakers procedents de més de 30 països, superarà les 100 sessions i presentarà més de 50 casos d’èxit de comerç internacional i logística. Al mateix temps analitzarà i mostrarà les claus per a afrontar els reptes de futur als quals ha de fer front el sector.

El vincle entre l’Amèrica Llatina i Europa

El XXXVI Congrés ALACAT, el major congrés d’agents de càrrega i operadors logístics d’Amèrica Llatina, forma part de l’InTrade Summit BCN i com ja va succeir al 2016 tornarà a celebrar-se en el marc del SIL. El president d’ALACAT, Galo Molina, explica que “l’experiència del 2016 va ser molt enriquidora per a tots els congressistes que van assistir d’Amèrica Llatina i Europa i la manera de no perdre aquests vincles tan importants que es van realitzar és tornant-hi”. Molina ha afegit que “el Congrés ALACAT 2019 es focalitzarà en la logística 4.0 i parlarem de digitalització, startups, noves tendències tecnològiques que venen i amb les quals hem de comptar. Com a logístic em sento aclaparat pel canvi i la revolució que vindrà, per la qual cosa hem d’estar preparats i conèixer de primera mà totes aquestes noves tendències”.

Per un comerç internacional segur

La 3a edició del Congrés Internacional d’Operadors Econòmics Autoritzats (OEAs) serà un altre dels plats forts de l’InTrade Summit BCN. Aquest important congrés, que comptarà amb l’assistència de més de 300 professionals del col·lectiu duaner i del comerç internacional, centrarà el seu interès en la importància de la seguretat en el transport. En aquest sentit, Antonio Llobet, president de l’Associació Internacional d’Operadors Econòmics Autoritzats, Duaners i Logístics, ha comentat que “aquest any debatrem amb especial atenció els aspectes claus de la seguretat en els processos i en els lliuraments del comerç, perquè aquest tema ens involucra a tots els participants de la cadena logística en totes les seves baules, des dels importadors i exportadors fins als agents de duanes, navilieres, transportistes, transitaris, consignataris, operadors de terminals i les institucions que hi intervenen”.

El MedaLogistics Summit posarà de relleu la dimensió mediterrània

La logística i el transport del Mediterrani també tindran el seu espai de debat a l’InTrade Summit BCN amb la celebració del MedaLogistics Summit que acollirà el 17è Logistics & Transport MedaForum i la 12a Cimera Mediterrània de Ports. Anwar Zibaoui, coordinador del MedaLogistics Summit, explica que “la millora de la logística ha de ser una prioritat per als països del Mediterrani perquè és necessària per a recuperar i millorar la seva economia”. Zibaoui ha afegit que “el mapa del transport mundial està canviant, amb nous actors i noves regions que evolucionen com a centres de distribució internacionals. El MedaLogistics Summit és el punt de trobada del sector en el Mediterrani i contribueix a apostar per la integració i a construir una estratègia mediterrània econòmica i financera unificada que impulsi les inversions, la construcció, la modernització i la gestió d’infraestructures que ens permetin créixer i competir amb altres regions”.

23ª Trobada de l’AZFA

El 25 de juny a Barcelona també tindrà lloc la 23ª edició de la Trobada i Assemblea de la AZFA, organització que representa a 24 països, 600 zones franques, 10.000 empreses i un milió d’ocupacions directes. El president de l’Associació de Zones Franques de les Amèriques (AZFA), Gustavo González, ha comentat que “a Barcelona, en un mateix moment i en un mateix lloc, es reuniran tots els actors del comerç mundial i, per descomptat, els 24 països de la nostra associació també han volgut ser partícips d’aquesta fita històrica. Iberoamèrica és la regió en la qual les zones franques han representat el major impuls al desenvolupament econòmic dels seus respectius països i la seva presència a Barcelona resulta essencial per a aconseguir els objectius que ens hem proposat”.

Moltes sinergies i oportunitats de negocis

L’InTrade Summit BCN se celebrarà en paral·lel amb el SIL 2019 -la fira líder de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain del sud d’Europa-, l’eDelivery Barcelona Expo & Congress -la fira de l’Entrega, la Logística i l’Última Milla a l’eCommerce-, i el Congrés Mundial de Zones Franques. “La suma de tots aquests importantíssims esdeveniments generarà grans sinergies i oportunitats de negoci per a tots els participants. Durant tres dies les personalitats més rellevants i influents del sector del comerç internacional estaran presents a Barcelona”, ha assegurat la directora general del CZFB i del SIL, Blanca Sorigué.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.