El govern de la Generalitat esquitxat pel cas Carme Arenas

El PEN Català espera que el departament d’Ensenyament aclareixi si la ex-presidenta de l’entitat hi era en Comissió de Serveis o excedència
L'ex-president del PEN Català, Carme Arenas
L'ex-president del PEN Català, Carme Arenas

El departament d’Ensenyament de la Generalitat ha estat esquitxat per l’escàndol dels diners que va ingressar Carme Arenas del PEN Català mentre en va ser presidenta o secretària, entre els anys 2002 i 2018. La junta actual d’aquesta associació d’escriptors, centrada en la defensa de la llibertat d’expressió, ha detectat irregularitats econòmiques vinculades a Arenas i li reclama que retorni 373.000 euros. Aquesta quantitat no inclou els 247.200 euros que hauria ingressat en concepte de Comissió de Serveis durant aquells anys.

El PEN ha demanat el departament d’Ensenyament que els expliqui si Arenas estava al PEN en situació de comissió de serveis o d’excedència. En l’Assemblea extraordinària de l’entitat, celebrada el passat dia 11, es va comunicar que encara no s’ha rebut resposta del departament que dirigeix Josep Bargalló. Es dona la circumstància que Bargalló va ser conseller d’Ensenyament entre els anys 2003 i 2006, quan Carme Arenas se suposa que estava en Comissió de Serveis. Abans d’ell, el departament va estar presidit per Carme Laura Gil i amb posterioritat ho va ser per Marta Cid, Joan Manuel del Pozo, Ernest Maragall, Irene Rigau, Meritxell Ruiz i Clara Ponsati.

En l’assemblea extraordinària, els socis del PEN van aprovar la iniciativa de la Junta, presidida des de fa un any per Àngels Gregori, d’emprendre accions legals contra l’anterior presidenta per aclarir on han anat a parar, com a mínim, els 373.000 euros que va cobrar Arenas i dels quals no en troben justificació als comptes de l’entitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides