Colau no descarta pactar amb ERC i cedir l’alcaldia a Ernest Maragall

Si bé treballen l'escenari de mantenir l'alcaldia, Jaume Asens assegura que l'altra opció no s'hauria abandonat
Ada Colau
Ada Colau

L'alcaldessa de Barcelona en funcions, Ada Colau, estaria oberta a cedir l'alcaldia al candidat d'Esquerra Republicana, Ernest Maragall, en un possible pacte municipal. Així ho ha insinuat el portaveu d'En Comú Podem al Congrés i tinent d'alcalde en funcions, Jaume Asens.

"No descartem que l'alcalde pugui ser Maragall. Nosaltres no hem tancat mai aquesta porta", ha afirmat en declaracions al programa Via Lliure de Rac1, que afegeix que qui ho ha de decidir és la militància.

Asens reitera que la proposta dels comuns és que sigui Ada Colau qui assumeixi l'alcaldia "perquè és l'única persona que pot actuar de pont entre el PSC i ERC", però deixa la porta oberta a Maragall.

Colau va anunciar la seva intenció de presentar-se a la investidura com a alcaldessa de la ciutat en el ple que està previst per al pròxim 15 de juny. Per a això, haurà de ser elegida per majoria absoluta, comptant amb el suport d'almenys 21 dels 41 regidors.

BComú va obtenir un total de 10 regidors en els comicis municipals del passat 26 de maig, els mateixos que ERC, seguits pel PSC (8), Ciutadans (6), Junts per Catalunya (5) i el PP (2).

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari