El Parlament evita que una Comissió enfronti Llorach i Gordillo per la publicitat de l’1-O

La presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el director de Catalunya Ràdio compareixen junts però no es parlen
Núria Llorach i Vicent Sanchis parlen mentre Saül Gordillo se'ls mir
Núria Llorach i Vicent Sanchis parlen mentre Saül Gordillo se'ls mira

La Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha votat aquest matí contra la petició del grup de Ciutadans que  la presidenta en funcions d'aquest organisme, Núria Llorach, i el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, compareguin en una sessió informativa per aclarir qui va ser el responsable de l’emissió dels anuncis del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 a la ràdio pública de la Generalitat. Llorach i Gordillo van contradir-se al jutjat al qual van ser cridats per explicar la seva responsabilitat en la difusió d’aquests anuncis. A més, es van fer públics uns correus electrònics creuats entre ambdós en els quals Llorach li recordava a Gordillo que havia obtingut el càrrec gràcies a un govern que era el que va reclamar que s’emetés la publicitat del referèndum. També s’han conegut els missatges de whatsapp que van intercanviar Gordillo i el seu advocat en aquest contenciós, Carles Monguilod. Monguilod va arribar a dir que el comportament de Núria Llorach li recordava el de ‘una comissària política de la URSS’.

Cs s’ha quedat sola en la petició perquè el representant del Partit Popular no ha estat present a la reunió de la Comissió i la resta de grups s’hi ha oposat o abstingut.

Durant la sessió, els portaveus de Cs, Nacho Martín i Sonia Sierra, han intentat que Llorach i Gordillo donessin explicacions per aquest conflicte entre ells però tots dos s’han negat a contestar adduint que està en fase judicial. La directora en funcions de la CCMA i el director de Catalunya Ràdio han mantingut en tot moment les formes però no s’han adreçat la paraula en cap moment mentre eren a la sala on es reunia la Comissió. En acabar la sessió han marxat ràpidament cadascú pel seu compte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides