Junqueras demana sortir de la presó per jurar el càrrec d’eurodiputat

Forn sol·licita al Suprem assistir a la constitució de l'Ajuntament de Barcelona
Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

La defensa d'Oriol Junqueras ha sol·licitat formalment al Tribunal Suprem que li torni a permetre sortir de la presó per assistir al Congrés dels Diputats. En aquesta ocasió és per poder assistir "a l'acte de jurament o promesa" previst en la llei orgànica de règim electoral general "que es durà a terme el pròxim 17 de juny", tràmit imprescindible per adquirir la condició d'europarlamentari després d'aconseguir un escó al Parlament Europeu en les últimes eleccions.

La petició planteja un nou desafiament per al tribunal que jutja el procés, almenys perquè la petició és infreqüent. Per resoldre-la la Sala haurà d'estudiar les noves circumstàncies i determinar si li concedeix el permís o si l'hi denega.

L'escrit, firmat per l'advocat Andreu Van den Eynde, apel·la a l'"exercici del dret de representació política del mateix Junqueras per autoritzar la seva assistència al Congrés el mateix dia 17.

El que planteja menys problemes és el permís sol·licitat per l'exconseller d'Interior Joaquim Forn per assumir el seu lloc a l'Ajuntament de Barcelona, després que aconseguís l'acta de regidor en les eleccions del passat 26 de maig.

El candidat a l'alcaldia per part de Junts per Catalunya sol·licita permís per anar al Consistori el pròxim dia 14 per poder fer la corresponent declaració de béns i assistir al ple constitutiu de l'endemà.

L'advocat de Forn, Javier Melero, en el seu escrit fa referència al permís que es va concedir a Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva per poder assumir els escons de diputats i senador que havien obtingut, tot i que posteriorment se'ls va suspendre de funcions per part de les dues cambres en aplicació del 384 bis de la llei d'enjudiciament criminal.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.