Compromís del BBVA amb la producció responsable i la lluita contra el canvi climàtic

Mobilitzarà 100.000 milions fins a l’any 2025 amb aquesta fita
BBVA mobilitzarà 100.000 milions d'euros fins a l’any 2025 per llui
BBVA mobilitzarà 100.000 milions d'euros fins a l’any 2025 per lluitar contra el canvi climàtic i impulsar el desenvolupament sostenible

El BBVA ha mobilitzat 11.815 milions d’euros en finances sostenibles durant l’any 2018, en el primer any de vigència del seu Compromís 2025, una iniciativa per contribuir a lluitar contra el canvi climàtic. Aquesta xifra inclou operacions en finançament verd (69% del total), infraestructures sostenibles i agribusiness (13%) i emprenedoria social i inclusió financera (18%).

Tal com recordava el president de BBVA, Carlos Torres Vila en l’última Junta General d’Accionistes, el BBVA té el “compromís de mobilitzar 100.000 milions d’euros fins al 2025 per lluitar contra el canvi climàtic”. En aquest camí, el BBVA ja s’ha convertit en el banc líder a escala mundial en préstecs sostenibles i en el banc espanyol més actiu en l’emissió de bons verds i socials.

El 28 de febrer del 2018, l’entitat va anunciar el Compromís 2025, la seva gran aposta contra el canvi climàtic amb la qual contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides i que està alineada amb l’Acord de París sobre el Clima. Poc més d’un any després, la importància d’aquest compromís es veu recolzada pels clients, que “valoren cada vegada més aquest tipus de finançaments i es dirigeixen a nosaltres com a referents del mercat”, segons assenyalava Carlos Torres Vila en la Junta General d’Accionistes el passat 15 de març.

“Tenim grans reptes ambientals, com la lluita contra el canvi climàtic, la pèrdua de la biodiversitat, la sobreexplotació dels recursos, la pèrdua d’aigua dolça o la contaminació de l’aire i dels nostres oceans, que requereixen un consum i una producció més responsables. Reptes per a un futur més sostenible, que són globals per la seva naturalesa i que requereixen la implicació de tots, inclosos els bancs com a actors rellevants de la societat. El futur de la banca és finançar el futur, un Futur amb majúscula”, segons el president del BBVA.

El Compromís 2025, que té com a objectiu alinear progressivament l’activitat del BBVA amb l’escenari de lluita contra l’escalfament global i aconseguir l’equilibri necessari entre l’energia sostenible i les inversions en combustibles fòssils, està basat en tres línies d’actuació: finançar, gestionar i involucrar.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides