Vox: “És una organització criminal”

L'extrema dreta, que exerceix l'acusació popular, ho justifica dient que tenien un relat estable indefinit
Javier Ortega Smith

Vox ha argumentat, en les conclusions finals del judici del procés, per què acusa els líders independentistes d'organització criminal. Javier Ortega Smith, secretari general del partit d'extrema dreta, s'ha referit a qüestions com que van actuar com una agrupació "de més de dues persones" o que la seva activitat es va allargar en el temps.

Prova d'aquesta activitat continuada són, ha citat Ortega Smith, organismes com el Consell Assessor per la Transició Nacional, la consulta del 9N, el full de ruta de l'ANC, la llei de transitorietat o la del referèndum, que configuren un "relat estable i indefinit".

Com a mostres de la planificació, ha citat el document Enfocats. "No és en si la prova dels fets, és la prova que ratifica uns fets que ja havien sigut prèviament provats, on es reflecteix la que ha sigut l'estratègia de l'organització criminal", ha considerat.

"És el full de ruta de com arribar a l'estat propi, provocant inestabilitat política i econòmica, forçant l'Estat a una suposada negociació i en cas que, com va passar, l'Estat no cedís, dur a terme un referèndum de manera forçosa per declarar la independència", indica el polític.

També hi ha afegit la creació d'una Hisenda pública, un poder judicial, un servei diplomàtic i una estratègia de comunicació en la qual engloben TV3.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides