L’Advocacia descarta la rebel·lió perquè creu que no hi ha violència

Seoane esmena la Fiscalia i creu que la violència no formava part del pla dels líders independentistes
L'advocada de l'Estat Rosa María Seoane

L'Advocacia de l'Estat no veu prou violència en el procés independentista per a la rebel·lióRosa María Seoane esmena així la Fiscalia en el judici del procés: creu que per fer el referèndum sí que es va fer servir la força, però que la violència no formava part del pla.

És la conclusió de l'informe final que ha defensat al Tribunal Suprem, un informe molt detallat que, al final de tot, ha rebatut la tesi de l'altra acusació: diu que no pot haver-hi rebel·lió perquè la violència no era un dels eixos del pla independentista.

En canvi, Seoane sí que veu un aixecament públic i tumultuari als col·legis electorals l'1 d'Octubre, amb una massa de gent que impedia l'actuació de les forces de seguretat, i en considera responsables els convocants de la votació, que van animar els votants a anar-hi.

L'advocada de l'Estat creu que els independentistes van forçar totes i cadascuna de les regles per dur a terme el seu pla, desobeint totes les ordres dels tribunals. Per exemple, contractant la publicitat i altres partides per al referèndum, o forçant els plens del 6 i 7 de setembre al Parlament.

També ha apuntat que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van pujar al cotxe de la Guàrdia Civil el 20 de setembre per lluir-se, i ha dit que no calia fer-ho per a desconvocar la manifestació.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides