Franco es queda al Valle de los Caídos, de moment

El Suprem paralitza l'exhumació de les restes del dictador com demana la família
Valle de los Caídos

El Tribunal Suprem ha decidit aquest dimarts la paralització del procés d'exhumació de les restes mortals del general Francisco Franco del Valle de los Caídos per portar-los al cementiri d'El Pardo, trasllat que estava previst que es portés a terme el pròxim 10 de juny tal com havia decidit el govern central.

El Suprem s'ha oposart per unanimitat aquest dimarts a l'exhumació de les restes del dictador fent cas de la petició de la família de Franco, la Fundació Franco i la comunitat benedictina del Valle de los Caídos. L'alt tribunal ha decidit aquesta mesura cautelar amb l'argument d'evitar que les restes de Franco haguessin de tornar a la seva ubicació actual si finalment dintre d'uns mesos s'imposessin judicialment els arguments de la família.

Es dona la circumstància que un dels magistats del Suprem que ha decidit la paralització de l'exhumació és el jutge José Luis Requero, contra el qual ha presentat una queixa l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica davant el Consell General del Poder Judicial denunciant la seva estreta relació amb l'advocat i col·laborador de la fundació Franco, Santiago Milans del Bosch.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides