El Suprem no suspendrà els presos

Els magistrats deixaran la decisió en mans de la nova Mesa del Congrés, presidida per Meritxell Batet
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem

El Tribunal Suprem no suspendrà com a diputats Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull, segons publica aquest diumenge La Vanguardia. Els magistrats deixaran la decisió en mans de la Mesa del Congrés dels Diputats que es constituirà el pròxim dimarts 21 de maig, que tindrà majoria progressista i que estarà presidida per Meritxell Batet.

Els quatre diputats presos prendran possessió del seu càrrec dimarts a la sessió constitutiva, i els serveis jurídics del Congrés han estudiat durant els últims dies com actuar respecte a les seves funcions i si la majoria absoluta baixaria de 174 a 176 si fossin suspesos, fet que podria facilitar una investidura de Sánchez sense el suport ni l'abstenció dels partits independentistes.

Segons La Vanguardia, malgrat que el jutge instructor, Pablo Llarena, va aplicar l'article 384 bis de la Llei d'Enjudiciament Criminal per suspendre els diputats electes al Parlament de Catalunya, els magistrats no són partidaris d'aplicar el mateix article en aquest moment i en el cas dels diputats presos del Congrés dels Diputats.

La Sala entén que ha de ser la Mesa del Congrés qui, si ho considera, apliqui l'article 21.2 del Reglament del Congrés, que estableix que se suspendrà un diputat "si, un cop concedida per la cambra l'autorització objecte d'un suplicatori i la interlocutòria de processament sigui ferma, es trobés en situació de presó preventiva i mentre aquesta duri".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides