Acte del rei a Nàpols amb l’himne d’Espanya amb lletra de Pemán

Els reis Felip i Joan Carles, al costat dels presidents d'Itàlia i Portugal, participen en un acte de Cotec
El rei Felip VI
El rei Felip VI

L'himne d'Espanya amb la lletra que el franquisme va afegir a la música partint d'una composició de José María Pemán, el poeta oficial del règim, s'ha sentit aquest matí al teatre San Carlo de Nàpols (Itàlia) en presència del Rei, el rei Joan Carles i els presidents d'Itàlia, Sergio Mattarella, i el de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, assistents a la cerimònia inaugural d'un simposi organitzat per la fundació COTEC Europa, que impulsa el desenvolupament tecnològic.

Els dos reis han escoltat l'himne que ha interpretat un cor de nens, una mica sorpresos i posteriorment, després de ser informat de l'error pels serveis de protocol, el president Mattarella ha demanat disculpes al Rei i al rei Joan Carles i ho ha fet davant dels membres de l'orquestra que han atribuït la confusió a l'haver buscat a internet un text de l'himne desconeixent que en l'actualitat no existeix.

La primera versió de la lletra per a l'himne va ser escrita per Pemán, el 1928, per encàrrec del dictador Primo de Rivera, però no es va arribar a utilitzar quan sonava la Marxa Reial. Anys després, el règim franquista la va recuperar i el poeta la va adaptar afegint-li algunes paraules claus d'altres himnes franquistes com braços enlaire, jou i fletxes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides