Torra manté la Creu de Sant Jordi a Núria de Gispert i dona per tancada la polèmica

L'expresidenta del Parlament retira la piulada en la qual comparava Arrimadas, Girauta, Millo i Montserrat amb porcs
Quim Torra

El president català, Quim Torra, ha donat per tancada la polèmica sobre la concessió de la Creu de Sant Jordi a l'expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, afirmant que se li ha concedit la distinció "per la seva trajectòria".

D'aquesta manera, Torra ignora la petició de Ciutadans, PSC i PP de retirar la distinció a De Gispert per la piulada d'aquesta en la qual comparava a dirigents de Ciutadans i del PP amb porcs. En concret, l'expresidenta del Parlament va fer referència a Inés Arrimadas, Juan Carlos Giruta, Enric Millo i Dolors Montserrat.

Per la seva banda, l'expresidenta de la cambra catalana ha esborrat la piulada en qüestió i ha afirmat també a Twitter que "he suprimit el twit que tant enrenou ha creat. Mai he volgut dir porcs a ningú. I em dol que molta gent ho hagi volgut veure així". La composició a què fa referència no és meva".

El PSC ha presentat una proposta de resolució per a ser tractada en el pròxim ple del Parlament en la qual s'insta al govern de la Generalitat a revocar la Creu de Sant Jordi a De Gispert en considerar que no reuneix les condicions "necessàries per a ser mereixedora de tan alta distinció".

Des de Cs també s'ha demanat que no s'atorgui la distinció a l'expresidenta de la cambra catalana i han exigit que Quim Torra que comparegui al Parlament perquè doni explicacions del perquè s'imposa la Creu de Sant Jordi a De Gispert.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides