La CCMA tarda dos mesos en contestar una pregunta parlamentària i només 2 hores en replicar un tuit

La diputada Beatriz Silva va demanar els contractes amb vuit productores el 2016 i els números de Núria Llorach i els del portal de Transparència no quadren
Twitter de la CCMA

La presidenta del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, va trigar dos mesos i mig en contestar la pregunta que li va formular la diputada socialista Beatriz Silva sobre les quantitats destinades a les productores ‘Minoria Absoluta’, ‘Mediapro’ i sis més l’any 2016. Silva va presentar la pregunta el 6 de febrer. La Mesa del Parlament va aprovar tres pròrrogues per donar temps a que la CCMA respongués: el 12 de març, el 11 d’abril i el 17 d’abril. Finalment, la resposta va arribar el 18 d’abril.

Aquesta resposta va ser que la CCMA va destinar aquell any en ‘producció associada’ 4.941.422,66 euros a la productora de Toni Soler i 3.178.267,03 euros a 'Mediapro'. El Triangle va publicar divendres que aquestes dades no quadren amb les que consten al portal de la Transparència de la CCMA. Allí hi apareixen contractes per valor de 6,6 milions en el cas de ‘Minoria Absoluta’ i de 9,9 milions en el de Mediapro. La diputada socialista se’n va fer ressò en una piulada que va penjar a la xarxa. Dues hores després apareixia al fil que va obrir la resposta de la CCMA, desglossada en sis missatges. Una rapidesa sorprenent vista la lentitud amb què havia respost la pregunta esmentada.

La justificació de la disparitat de xifres és, segons els missatges de la CCMA, que Núria Llorach només es va referir en la seva resposta a les ‘produccions associades’ fetes per Tv3 amb les dues productores. “Així, a l’Espai de la transparència consten i es poden consultar, de forma oberta, TOTS els imports dels contractes, no només els corresponents a la producció associada de l’any 2016, cosa que cal tenir en compte quan es comparen les dades”, explica qui va escriure el missatge el migdia de dissabte.

Si només s’agafen els contractes corresponents a la producció associada de ‘Minoria Absoluta’ amb Tv3 resulta que al portal de la Transparència hi consta que va facturar un milió i mig d’euros més del que reconeix Llorach. Si només es considera ‘producció associada’ els programes ‘Polònia’ i ‘Crackòvia’ els contractes corresponents al 2016 s’eleven a 5.835.800,74 euros. Quasi un milió més del que figura en la resposta parlamentària de la presidenta del CCMA.

Si només considerem ‘producció associada’, la sèrie ‘Nit i Dia’ i el programa ‘Arrelats’ i la coproducció ‘Barcelona, la Rosa de foc’, ‘Mediapro’ va obtenir, el 2016, contractes per valor de 3.484.164 euros, 300.000 més dels reconeguts per Llorach.

Caldrà esperar nous tuits.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides